H&M- arvingen

DET ER UVISST akkurat hva slags klessmak han har. Men han er i alle fall flink på skolen.

28-årige Karl-Johan Persson skal snart overta klesimperiet H&M som hans bestefar Erling grunnla, og som hans far Stefan eier aksjemajoriteten i. Det hele skal skje gradvis. I dag eier og driver Karl Johan-Persson et London-basert firma innen konsulentbransjen, men han har styreverv i H&M-selskapene både i USA, Tyskland og Storbritannia. Det er meningen at hans ansvarsområde stadig skal økes, inntil han sitter igjen på toppen. Noen tidsplan for overtakelsen av selskapet vil imidlertid ikke pappa Stefan ut med.

Det er i Storbritannia Karl-Johan Persson har slått seg opp. For noen år siden gikk han ut som beste elev - av 300 - ved prestisjeskolen European Business School i London.

HAN ER GIFT med Leonie Gillberg, venninne av kronprinsesse Victoria, og han er å regne som del av den svenske kongefamiliens omgangskrets. Til tross for at han er bestekamerat med Daniel Collert, Victorias kontroversielle eks-kjæreste. Begge er de medlemmer av den eksklusive herreklubben «McRobson-ordenen».

Stefan Persson har i alt to sønner og en datter, men det er Karl-Johan som er gullgutten. Den hardtarbeidende og ærgjerrige arvingen. Som svarte slik da han i et intervju ble spurt hvorfor han overhodet jobber, han som allerede er mangemilliardær gjennom farens formue:

«Jag tycker att det är kul.»

Kilder: Dagens Næringsliv og

Expressen.