Hoa hele natten, Hoa hele da\'n

Hoa Van Vo (19) er ulykkesfuglen som lykkes i «Dansefeber». Så er han også å se på dansegulvet både dag og natt.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Livet mitt er å danse, sier den blide og ivrige 19-åringen, som virkelig har sjarmert juryen i realityserien som gikk på TV Norge i går.

Han prøver å trene hver dag, og i helgene leker han seg på dansegulvet til langt på natt.

-  Jeg har dansen i meg, og greier bare ikke å sitte stille.

Hoa foretok et dristig jubelhopp, da han gikk videre fra solodans til pardans ved første audition i Trondheim. Foten ble skadet, sånn at han ikke fikk til å danse mer.

-  Det var mange følelser i sving den dagen. Først var jeg så nervøs at jeg ikke klarte å si navnet mitt. Så ble jeg utrolig glad for å gå videre, og desto mer skuffet da jeg skadet meg. Jeg trodde jeg var ute av konkurransen, og det var ganske fælt.

Ny sjanse

Sterke følelser ble det også da han fikk vite at juryen ville gi ham en sjanse til. Han fikk gå direkte til pardansprøven ved audition i Oslo.

-  Jeg ble sinnssykt glad! sier 19-åringen.

 PROPELL:  Hoa Van Vo (19) er en blid og ivrig «Dansefeber»-deltaker. Han driver også med jogging, styrketrening og ballspill, i tillegg til at han tar opp fag ved Strinda videregående skole i Trondheim. Foto: Tom E. Østhuus
PROPELL: Hoa Van Vo (19) er en blid og ivrig «Dansefeber»-deltaker. Han driver også med jogging, styrketrening og ballspill, i tillegg til at han tar opp fag ved Strinda videregående skole i Trondheim. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Men jeg gjorde ikke et nytt jubelhopp, føyer han til med et smil.

I gårsdagens «Dansefeber» kunne vi se at pardansen ikke var helt problemfri.

-  Jeg synes ikke at partneren min var særlig samarbeidsvillig. Det var ganske irriterende, og jeg sa ifra, men det hjalp ikke så mye.

Dommen

Etter en times nervøs venting, fikk Hoa juryens dom: Selv om den ikke synes pardansen var så bra, gikk han videre til den såkalte «feberuka».

Det betyr at han er en av 60 dansere, som er plukket ut blant 6 000 «Dansefeber»-kandidater, til ei ukes intens dansetrening med ulike koreografer.

-  Det var et stort sjokk! Jeg kunne ikke tro de ville sende meg videre, for det var mye negativt i juryens vurdering. Reaksjonen min ble ganske komisk, tror jeg, for jeg ble så overrasket at jeg ikke helt visste hva jeg gjorde.

Tar opp fag

Hoa er selvlært danser. Han begynte som mange andre på diskotek, men var seinere med på å starte Askim danseverksted og kan vise til en 3. plass i NM i diskodans.

5 år gammel kom han med familien fra Vietnam til Norge. I fjor flyttet han fra Askim til Trondheim for å bo sammen med to av sine brødre og ta opp fag ved Strinda videregående skole.

-  Jeg tenker på å ta en IT-utdannelse, men vil aller helst jobbe med dans på heltid. Det er vanskelig, men jeg vil satse alt jeg kan på å lykkes, sier Hoa Van Vo.