Hobbit Dørum møtte Aragorn

Mens hundrevis av lidenskapelige «Ringenes herre»-fans ventet foran Colosseum seint i går kveld, fikk Odd Einar Dørum et møte med hovedrolleinnehaver Viggo Mortensen inne på kinoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mortensen, som har en hovedrolle som Aragorn i filmen, fikk nyss om den spesielle visningen av arrangøren. Han ba selv om å få være en overraskelse på den kjendisfrie premieren for den innerste fankjernen i natt.

- Jeg vil gi noe tilbake, sier han, før han kaster seg i skjul bak en vegg inne på Oslo-kinoen. Da hadde han fått øye på to storøyde fans i vinduet.

Mortensen hadde allerede noen øl innabords da han kl. 23.49 ankom en sideinngang på kinoen på Majorstua. Odd Einar Dørum (60) ble så forfjamset over det uventede møtet med Mortensen, at han begynte å snakke engelsk med den danske skuespilleren.

- Men jeg slo jo raskt over på norsk, da, unnskylder Dørum, som takket Mortensen for de to foregående filmene. Han fortalte at han hadde lest «Ringenes herre»-bøkene på engelsk på 60-tallet.

- Jeg liker absolutt alt ved «Ringenes herre». Selv er jeg nok mest en hobbit, mente justisministeren.

To timers søvn

Dørum ankom i en av regjeringens biler direkte fra middagsselskap, og da filmen var over i 03.30-tida i natt skulle justisministeren hjem for å sove to timer før han var ventet til «God morgen, Norge» på TV2 for å snakke om, ja, «Ringenes herre». Seinere i dag er han ventet til Justisdepartementet.

- Hva sier Kjell-Magne hvis du sovner på jobb i morra?

- Bondevik vet at jeg er som Fantomet. Nei da, men jeg skal nok klare dette. For dette er et adrenalinkick, stråler Dørum.

Brokk i billettkø

Gårsdagens premierevisning var ellers totalt rensket for kjendiser. Ikke engang en liten realitystjerne var å se blant de mange kappekledde. Arrangørene inviterte Dørum da det kom «Ringenes herre»-fansen for øre at Venstre-mannen hadde lest Tolkiens trilogi allerede i 1965. Oslo kinematografer hadde gitt fansen frie hender til å lage åpningsshowet. For i går var det bare de som personlig hadde fryst på seg brokk i bitende iskald billettkø i opptil tre uker, og deres venner, som skulle få utløst spenningen i filmsetene på Colosseum.

Dørum var på hjemmebane da han tok plass sammen med tusen andre Tolkien-entusiaster i kinoen på Majorstua. Der har han vært på «Ringenes herre»-premiere før. 4. desember 2001, på pressevisningen av den første filmen, ble Dørum observert av Aftenposten mens han snek i køen «med et ansikt likt småguttens like før han sjekker julestrømpa». I går var han minst like oppspilt - ikke minst etter møtet med selveste Aragorn.

- Det er alltid stas å møte folk som er flinke til det de gjør.

Mortensen var mest opptatt av fansen.

- Vær så snill, ikke fortell at jeg er her til dem utenfor, sa han fra sin posisjon i skjul inne på kinoen.

DANSK-ENGELSK: Danske Viggo Mortensen ler seg i hjel når justisminister Odd Einar Dørum begynner å takke «Ringenes herre»-stjernen på engelsk.
HERREMØTE: Odd Einar Dørum fikk til sin store overraskelse møte selveste Aragorn, danske Viggo Mortensen, før visningen av «Ringenes herre: Atter en konge» på Colosseum i Oslo i natt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer