Hobbit-kaos på New Zealand

Innspillingen av «Hobbit»-filmene står i fare for å bli flyttet fra New Zealand. Tusenvis marsjerte i protest i dag.

HOBBIT: Hobitene Sam og Frodo fra filmen «Ringenes herre: Ringens brorskap». Foto: Filmweb
HOBBIT: Hobitene Sam og Frodo fra filmen «Ringenes herre: Ringens brorskap». Foto: FilmwebVis mer

||| J. R. R. Tolkiens bok «The Hobbit» fra 1937, skal etter planen spilles inn som to filmer med Peter Jackson bak regispakene.

Innspillingsted for «The Hobbit: Part 1» og «The Hobbit: Part 2» var opprinnelig lagt til New Zealand, hvor også «Ringenes herre»-filmene ble tatt opp.

Men nå truer en konflikt mellom fagforeningene, som ikke er fornøyd med arbeidsbetingelsene, og produksjonsselskapet Warner Bros. Pictures, med å flytte innspillingen til et annet land.

Jackson fikk kalde føtter Jackson, som også regisserte «Ringenes herre»-filmene, er selv fra New Zealand. Filmtrilogien ga landet store inntekter og en oppsving i filmindustrien.

Det var planlagt at også produksjonen av «The Hobbit»-filmene skulle foregå på New Zealand, men etter at fagforeninger protesterte mot arbeidsbetingelsene, fikk både Jackson og produksjonsselskapet kalde føtter. Det melder NTB.

LES OGSÅ: Kan «Hobbiten» bli innspilt i Norge?

Statsministeren engasjerer seg Warner Bros. Pictures varslet i forrige uke at de så etter andre opptaksland. Det fikk fagforeningene til å fire på kravene, men partene er ennå ikke kommet til enighet.

Til og med landets statsminister, John Key, jobber nå får å sikre at innspillingen blir værende på New Zealand. På tirsdag skal han møte representanter for filmselskapet, og mener det er femti prosent sjanse for at «The Hobbit»-innspillingen blir i landet, skriver NTB.

Tusenvis marsjerte
For å vise sitt sterke ønske om at opptakene skal skje der de først var planlagt, demonstrerte tusenvis av mennesker på mandag.

REGISSØREN I AKSJON: Peter Jackson instruerer Sean Austin som hobbiten Sam i filmen «Ringenes Herre: Atter en konge». Foto: Filmweb
REGISSØREN I AKSJON: Peter Jackson instruerer Sean Austin som hobbiten Sam i filmen «Ringenes Herre: Atter en konge». Foto: Filmweb Vis mer

Det ble demonstrert i flere byer, og flere av demonstrantene hadde kledd seg ut som hobbiter.

«The Hobbit: Part 1» og «The Hobbit: Part 2» har planlagt premiere i henholdsvis 2012 og 2013. Hovedrollen som Bilbo er det britiske Martin Freeman som har fått.

HAR KALDE FØTTER: Regissør Peter Jackson er usikker på om han vil la innspillingen av «The Hobbit»-filmene foregå i hjemlandet New Zealand som først planlagt. Foto: Afp Photo
HAR KALDE FØTTER: Regissør Peter Jackson er usikker på om han vil la innspillingen av «The Hobbit»-filmene foregå i hjemlandet New Zealand som først planlagt. Foto: Afp Photo Vis mer