SETT MEST I JULA:  Den siste «Hobbiten»-filmen har blitt mest sett på amerikanske kinoer i jula. Foto: Stella Pictures
SETT MEST I JULA: Den siste «Hobbiten»-filmen har blitt mest sett på amerikanske kinoer i jula. Foto: Stella PicturesVis mer

«Hobbiten» er julas vinner

Går mot rekordår for amerikansk kino.

(Dagbladet): Romjula er en populær tid for å gå på kino og det er slett ikke uvanlig at mange storfilmer har premiere mot slutten av året.

Ifølge avisa The Guardian ser det også ut til at 2013 totalt kan bli et rekordår for amerikanske kinoer, med et billettsalg på svimlende 10,8 milliarder dollar. I fjor ble rekorden satt med nettopp 10,8 milliarder, så ifølge ekspertene kan det være snakk om små marginer for å slå fjorårets rekord.

«Hobbiten» vant jula På kinotoppen i USA i romjula finner vi storfilmen «Hobbiten: The Desolation of Smaug», som til nå har tjent inn tett opptil 200 millioner dollar i år.

Like etter på lista følger «den norske» Disney-filmen «Frozen» og komedien Anchorman: The Legend Continues, som er en oppfølger av klassikeren med Will Ferrell som Ron Burgundy i hovedrollen. Se hele lista her.

På topp ti- lista glimtrer imidlertid Justin Bieber- filmen «Believe» med sitt fravær. Den havnet på en skuffende fjortende plass på kinolistene i USA i romjula, og beskrives som en flopp

Iron Man er sett mest I løpet av hele året er det «Iron Man 3» som har vært den største suksessen på amerikansk kino, med billettsalginntekter på 409 millioner dollar totalt.

I Norge holder kinotallene seg på nesten samme nivå som i fjor, men med en liten nedgang.

Her til lands ser vi at det er de norske storfilmene som seirer på kinotoppen. Årets desidert største kinosuksess i Norge er nemlig «Jul i Flåklypa» med 822 470 besøkende (per 26.12).