«Hobbiten» fire år unna

Peter Jackson vil lage filmen.

(Dagbladet.no): Ringens Herre-regissør Peter Jackson sier han vil lage «Hobbiten», men at han ikke orker å gå gjennom lange forhandlinger.

- Jeg tipper det kommer til å bli en rekke advokater som sitter i et rom for å forsøke å presse fram en avtale, sier Jackson som er i Sydney for tida på besøk på en Ringenes herre-utstilling.

Jackson tror derfor kommer til å ta opp til fire år før han begynner å arbeide på en filmversjon av Tolkiens bok. Rettighetene til boka er delt av to store filmstudio. Han er redd salget av MGM til Sony kan skape ytterligere problemer for Hobbit-prosjektet. MGM eier deler av rettighetene, mens den adre eieren er New Line Cinama.

Nylig saksøkte Jackson New Line Cinama for å ha holdt tilbake inntekter fra den første delen av trilogien.

Ny storfilm

For tiden jobber Jackson med helt andre ting, han lager en nyversjon av klassikeren «King Kong».

Med «King Kong» har Jackson sikret seg juridisk, det skal være en av de mest lukrative regi-avtalene i historien han har skrevet under.

Filmen med Naomi Watts og Adrien Brody i hovedrollene spilles inn i Auckland og slippes i desember.

FRA RINGENES HERRE: Hobbiter har svært store føtter i forhold til størrelsen. Derfor brukte Elija Wood, som spiller Frodo, og de andre hobbit-skuespillerne spesielle fotproteser utenpå sine egne føtter. Foto: SCANPIX
FRA RINGENES HERRE: Hobbiter har svært store føtter i forhold til størrelsen. Derfor brukte Elija Wood, som spiller Frodo, og de andre hobbit-skuespillerne spesielle fotproteser utenpå sine egne føtter. Foto: SCANPIX Vis mer

Tolkien skrev Hobbiten i 1937.