- «Hobbiten» kan få en fortsettelse

Ian McKellen tror ikke Peter Jackson klarer å motstå fristelsen.

GANDALF HAR TROEN: Ian McKellen har en anelse om at det blir flere Tolkien-filmer. Foto: Warner Bros. / Stella Pictures
GANDALF HAR TROEN: Ian McKellen har en anelse om at det blir flere Tolkien-filmer. Foto: Warner Bros. / Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når «Hobbiten: Femhærerslaget» har norsk premiere 11. desember, avslutter den filmatiseringen av romanene fra J.R.R. Tolkiens fantasiunivers.

Men Gandalf-skuespiller Ian McKellen, som har vært med gjennom alle seks «Ringenes Herre» og «Hobbiten»-filmene, virker å ha tro på enda flere filmer.

- Dette må ikke være slutten Det var under gårsdagens London-premiere på siste «Hobbiten» at McKellen hintet om en fortsettelse. Han husker at regissør Peter Jackson hadde bestemt seg for å forlate Tolkiens verden etter «Ringenes Herre: Atter en konge» fra 2003.

- I 2001 sa Peter at dette var slutten, at alt var over. Men her står vi, 13 år senere. Så jeg tror ikke dette nødvendigvis må være slutten, sier McKellen til BBC.

Og Tolkien skrev da også flere historier fra Middle-earth-universet. «Silmarillion», som ble utgitt etter hans død, er en samling myter og fortellinger fra epokene før «Hobbiten» og «Ringenes Herre» utspiller seg.

Siste brikke En som ikke tror vi får noe gjensyn med Tolkiens verden, er Richard Armitage, som spiller Thorin Oakenshield i «Hobbiten»-trilogien.

- Dette er siste puslespillbrikke, 15 års arbeid av Peter Jackson, og jeg tror ikke vi får se Middle-earth på kinolerretet igjen, sier Armitage.

Om noen av skuespillerne baserer sine uttalelser på informasjon fra filmskaper Peter Jackson selv, er uvisst.

- De raserte bøkene Jackson selv kommenterte ikke hvorvidt en fortsettelse er aktuell under premieren i går. Han var mest opptatt av å takke fansen.

- Vi er heldige som lager filmer som folk gleder seg til et år eller to i forveien. Det gir et løft under innspillingen, på tunge dager når man helst vil holde senga, sier Jackson.

Rettigheter er ett av skjærene i sjøen for flere Tolkien-filmer fra Jacksons hånd. Filmrettighetene til «Silmarillion» tilhører fremdeles Tolkiens etterkommere, som ikke har vært storbegeistret for noen av filmatiseringene.

- De raserte bøkene, og laget en actionfilm for folk mellom 15 og 25. Og «Hobbiten»-filmene blir av samme type, sa Christopher Tolkien, J.R.R. Tolkiens sønn, i 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer