- «Hobbiten» kan få en fortsettelse

Ian McKellen tror ikke Peter Jackson klarer å motstå fristelsen.

GANDALF HAR TROEN: Ian McKellen har en anelse om at det blir flere Tolkien-filmer. Foto: Warner Bros. / Stella Pictures
GANDALF HAR TROEN: Ian McKellen har en anelse om at det blir flere Tolkien-filmer. Foto: Warner Bros. / Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når «Hobbiten: Femhærerslaget» har norsk premiere 11. desember, avslutter den filmatiseringen av romanene fra J.R.R. Tolkiens fantasiunivers.

Men Gandalf-skuespiller Ian McKellen, som har vært med gjennom alle seks «Ringenes Herre» og «Hobbiten»-filmene, virker å ha tro på enda flere filmer.

- Dette må ikke være slutten Det var under gårsdagens London-premiere på siste «Hobbiten» at McKellen hintet om en fortsettelse. Han husker at regissør Peter Jackson hadde bestemt seg for å forlate Tolkiens verden etter «Ringenes Herre: Atter en konge» fra 2003.

- I 2001 sa Peter at dette var slutten, at alt var over. Men her står vi, 13 år senere. Så jeg tror ikke dette nødvendigvis må være slutten, sier McKellen til BBC.

Og Tolkien skrev da også flere historier fra Middle-earth-universet. «Silmarillion», som ble utgitt etter hans død, er en samling myter og fortellinger fra epokene før «Hobbiten» og «Ringenes Herre» utspiller seg.

Siste brikke En som ikke tror vi får noe gjensyn med Tolkiens verden, er Richard Armitage, som spiller Thorin Oakenshield i «Hobbiten»-trilogien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer