«Hobbiten»-manus klart om tre uker

Her er nyhetene og ryktene fra årets Comic-Con.

HOBBITEN KOMMER: «Ringenes Herre»-regissør Peter Jackson fortalte på årets Comic-Con at «Hobbiten»-manuset bare er noen uker unna. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni
HOBBITEN KOMMER: «Ringenes Herre»-regissør Peter Jackson fortalte på årets Comic-Con at «Hobbiten»-manuset bare er noen uker unna. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble den førtiende utgaven av nerdemessen Comic-Con avsluttet i San Diego.

Messen er en populær arena for den populærkulturelle underholdningsindustrien. Her viser de ofte fram smakebiter fra kommende prosjekter og røper hemmeligheter som øker fansens forventninger.

I år har det blant annet knyttet seg stor oppmerksomhet til Peter Jackson, kjent som regissøren av blant annet «Ringenes Herre»-trilogien og splatterkomedien «Braindead», sitt første besøk på Comic-Con. Han var i San Diego for å promotere science fiction-filmen «District 9».

«Hobbiten» i 2011

Men han snakket også litt om den fremtidige filmatiseringen av J.R.R Tolkiens debutroman «Hobbiten», som Guillermo Del Toro skal regissere og Jacksons selv skal produsere. Den første filmen er ventet i 2011.

- Jeg er tre uker unna å levere en foreløpig versjon av manuset over til filmselskapet. Og det kommer til å bli to filmer, sa Peter Jackson til de rundt 6000 frammøtte på pressekonferansen, ifølge Los Angeles Times.

Det ble under messen også bekreftet at Johnny Depp igjen skal ta på seg sjørøverhabitten og være med i en fjerde «Pirates of the Caribbean»-film som kaptein Jack Sparrow. Filmingen starter i april neste år.

- Vi satser på at dette er starten på en ny «Pirates of the Caribbean»-triologi, sier Disney-sjef Oren Aviv til filmnettstedet Comingsoon.net.

Disney Punk
En annen Disney-produksjon det er høye forventniger til, er science fiction-filmen «Tron Legacy» regissert av Joseph Kosinski. På Comic-Con fikk fansen blant annet se en modell av lysmotorsykkelen som skal brukes i filmen. Den er designet av tyske Daniel Simon.

«AVATAR»: Scener fra James Camerons 3D-film «Avatar» ble vist på Comic-Con. Foto: Mario Ainzuon/Scanpix
«AVATAR»: Scener fra James Camerons 3D-film «Avatar» ble vist på Comic-Con. Foto: Mario Ainzuon/Scanpix Vis mer

De fikk også høre utdrag fra én av de 24 låtene som den franske elektronikaduoen Daft Punk har laget til filmens soundtrack.

Postapokalyptisk Burton
Regissøren Tim Burton hadde i utgangspunktet tatt turen for å geleide publikum inn i sitt skrudde «Alice in Wonderland»-univers.

Men Burton bidro også til å øke forventningene til den postapokalyptiske animasjonsfilmen «9», hvor han er produsent.

FANS: Massevis av filminteresserte inntok Comic-Con. Her er en gjeng utkledd som Predator. Foto: EPA/SEAN MASTERSON
FANS: Massevis av filminteresserte inntok Comic-Con. Her er en gjeng utkledd som Predator. Foto: EPA/SEAN MASTERSON Vis mer

Filmen er en utvidelse av Shane Ackers oscarnominerte kortfilm ved samme navn, og skuespillere som Elijah Wood, Jennifer Connelly og John C. Riley bidrar med stemmene sine.

- Shane Acker er en mann veldig lik meg selv. Jeg visste med en gang jeg så kortfilmen hans at dette kunne bli til noe større. Han er virkelig et talent, sa Burton på pressekonferansen.

Barnebokfilmatisering
Den ukonvensjonelle filmskaperen Spike Jonze var også på plass i San Diego. I oktober har hans nye spillefilm «Where the Wild Things Are» premiere.

Og i forbindelse med Comic-Con slapp filmselskapet Warner Bros. en bakomfilm, der man får være med bak kulissene på innspillingen av filmatiseringen av Maurice Sendaks smånifse barnebok. I bakomfilmen forteller Sendak at ingen andre enn Spike Jonze kunne laget filmen.

SKRUDD REGISSØR: Tim Burton snakket om både «Alice in Wonderland» og «9». Foto: Denis Poroy/Scanpix
SKRUDD REGISSØR: Tim Burton snakket om både «Alice in Wonderland» og «9». Foto: Denis Poroy/Scanpix Vis mer

- Filmen er virkelig fantastisk. Han tar den orginale historien til et helt nytt og moderne nivå, skryter barnebokforfatteren.

Det ble også offentliggjort flere nyheter. Tv-serien «Dexter» skal også bli animasjonsfilm. James Cameron viste fram 15 minutter fra sin kommende 3D-spillefilm «Avatar». Og Gary Oldman hintet om at det kommer en ny «Batman»-film i 2011.

ANIMERT: Dexter blir også tegnefilm. Foto: Scanpix
ANIMERT: Dexter blir også tegnefilm. Foto: Scanpix Vis mer
LYSMOTORSYKKELEN: Fansen fikk se en modell av lysmotorsykkelen som blir brukt i «Tron Legacy». Foto: REUTERS/Mario Anzuoni
LYSMOTORSYKKELEN: Fansen fikk se en modell av lysmotorsykkelen som blir brukt i «Tron Legacy». Foto: REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer