«Hobbiten» neste for Peter Jackson?

Nå som alle tre bind av «Ringenes Herre» er filmet, vurderer produksjonsselskapet New Line Cinema å gå løs på forløperen til trilogien. Men det kan bli noen år før «Hobbiten» blir å se på lerretet.

Regissør Peter Jackson har ifølge New Line-produsent Mark Odetsky sagt seg interessert i å lage film av «Hobbiten», som er en selvstendig historie. Først skal Jackson imidlertid lage en ny versjon av skrekkfilmklassikeren «King Kong».

- De har ikke snakket med meg om «Hobbiten», og jeg vet at det er noe krøll med rettighetene. Hvis de er interessert, skal det ikke stå på meg, men jeg kommer til å være opptatt med «King Kong» de neste par årene, sier Jackson ifølge nyhetsbyrået AFP.

«Hobbiten» handler om hvordan Bilbo Lommelun først kommer over den mystiske Ringen som har slik en underlig kraft over alle som bærer den. I «Ringenes Herre» gir han den til sin nevø Frodo, som får oppdraget med å sørge for at den blir ødelagt.

Den britiske forfatteren J. R. R. Tolkien utga «Hobbiten» i 1937, mens de tre bindene av «Ringenes Herre» fulgte i årene 1954-55. Både denne trilogien og dens ettbinds forløper er senere solgt i mer enn 50 millioner eksemplarer verden over.

(NTB-AFP)