HEKSENE: Guillermo Del Toro vil lage en stop-motion film av Roald Dahls populære barnebok.
HEKSENE: Guillermo Del Toro vil lage en stop-motion film av Roald Dahls populære barnebok.Vis mer

«Hobbiten»-regissør filmatiserer Roald Dahl

Lager ny film av «Heksene».

(Dagbladet.no): Hollywoods kanskje travleste regissør vil lage animasjonsfilm av «Heksene».

Guillermo Del Toro har flere prosjekter på gang, og er nå igang med filmatisering av Tolkiens «Hobbiten».

Det stopper imidlertid ikke den meksikanske regissøren fra å ta på seg enda en oppgave.

Mer tro til historien
Det er Del Toros venn og landsmann Alfonso Cuaron som forteller filmmagasinet Empire om den planlagte «Heksene»-filmatiseringen. Til Empire sier han at Del Toro vil gjøre Roald Dahl-historien i stop-motion animasjon. Cueron («Children Of Men», «Og mora di også») var først aktuell som regissør for prosjektet, men er nå ventet å ta på seg produsentjobben.

Både Cueron og Del Toro sier at de er fan av 1990-filmatiseringen av «Heksene», men de vil gjerne gjøre sin versjon mer tro  motoriginalhistorien, så noen lykkelig slutt blir det ikke denne gang.

«Heksene» forteller historien om en gutt og hans norske bestemor. Bestemoren kan fortelle mange historier om de onde barnehaterne heksene og hvordan man kan avsløre og spesielt unngå dem.

Del Toro rett mann for jobben
Filmen fra 1990 skal visstnok ha gjort Roald Dahl svært frustrert på grunn av den lykkelige slutten. Guillerme Del Toro har lenge ønsket å spille inn «Heksene» på nytt, og nå ser det ut som han får viljen sin.

Med sine mørke og dystre eventyrfilmer som «Pans Labyrint» og «Cronos», har Del Toro erfaring fra mørke Roald Dahl-lignende universer og flere bloggere mener han er rett mann til jobben.

For å gjøre ventetiden kortere har vi lagt ved noen tips til å avsløre hekser (se faktaboks), så det er bare å jakte i vei.

Sjekk også ut noen Youtube-klipp fra den første filmen.