«Hobbiten» skal spilles inn på New Zealand

Og den originale Gandalf kommer tilbake.

I likhet med Ringenes Herre-filmene, skal også J.R.R. Tolkiens «Hobbiten» filmatiseres på New Zealand.

Og som nok en godbit til fans av Tolkiens episke verk så kommer Sir Ian McKellen tilbake i rollen som Gandalf, bekrefter filmens regissør Guillermo del Toro.

To filmer

Mens det ble laget tre filmer om Ringenes Herre-bøkene, skal «Hobbiten» vises på lerretet over to filmer som begge har et stort budsjett.

Regissøren av filmtrilogien - Peter Jackson - er også med på laget, men denne gangen som produsent, melder nyhetsbyrået AFP.

- I tillegg til at McKellen vender tilbake som trollmannen Gandalf, får vi et gjensyn med Andy Serkis som vesenet Gollum. «Hobbiten» skal gjøres enda større og bedre enn Ringenes Herre-filmene, sier Peter Jackson.

- Jeg tror ikke vi trenger å filme noen andre steder enn i New Zealand. Det er perfekt å legge slike historier dit, sier regissøren bak Ringenes Herre-filmene, som til sammen har vunnet 17 Oscar-statuer.

Premiere i 2011

«Hobbiten» skal spilles inn på New Zealand

Tidligere denne måneden bekreftet filmselskapet at mexicanske del Toro skulle regissere «Hobbiten», som er innledningen til Ringenes Herre-historiene.

I filmen følger vi hobbiten Bilbo Baggins på en ferd med 13 dverger og trollmannen Gandalf. Reisefølgets mål er å kjempe mot en drage.

Arbeidet med filmen begynner i neste år, og den har en forventet premiere i desember 2011. Film nummer to ventes i samme måned året etter.


(NTB)

Del Toro og Peter Jackson svarte på fansens spørsmål om filmene i helgen. Her kan du lese spørsmålene og svarene i sin helhet (pdf).

TILBAKE: Sir Ian McKellen gjentar rollen som Gandalf.
TILBAKE: Sir Ian McKellen gjentar rollen som Gandalf. Vis mer
REGISSØR: Guillermo del Toro.