Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hobbiten»s filmselskap spises opp

Hva innebærer det?

(Dagbladet.no): Det amerikanske filmstudioet New Line Cinema har i flere tiår produsert en rekke mindre kvalitetsfilmer og store milliardgenererende filmserier («Ringenes Herre», «Austin Powers»).

Men framtidige prosjekter - de mest kjente er de to kommende «Hobbiten»-filmene - går nå en uviss skjebne i møte. Nylig ble det kjent at meksikanske Guillermo del Toro skulle regissere filmene, og at innspillingen skulle starte til neste år.

Men eierne Time Warner har nå besluttet å legge New Line under Warner Pictures. Gründerne og toppsjefene Bob Shaye og Michael Lynne trekker seg.

Dette kommer som en konsekvens av flere mislykkede prosjekter - sist med «Det gylne kompasset» før jul. Og Time Warners nye direktør Jeff Bewkes er ute etter å spare penger.

Warner Pictures skal derfor kutte ned antallet nye filmer fra 25-30 filmer i året til mellom 18 og 20.

New Line kommer fortsatt til å produsere filmer under eget merkevare, men skal nå konsentrere seg om mindre titler, skriver Hollywood Reporter.

Derfor blir det lite trolig at New Line Cinema kommer til å produsere «Hobbiten», eller eventuelle oppfølgere til «Det gylne kompasset». Sistnevnte storprosjekt gjorde det dårligere enn forventet i USA, og oppgis nå som den siste dråpen som fikk begeret til å flyte over for New Line Cinemas eiere.  

Utvalgte New Line Cinema-titler:

EN DYR AFFÆRE: «Det gylne kompasset» er en av mange prosjekter som ikke har tjent inn like mye som forventet. Foto: FILMWEB
EN DYR AFFÆRE: «Det gylne kompasset» er en av mange prosjekter som ikke har tjent inn like mye som forventet. Foto: FILMWEB Vis mer

A Nightmare on Elm Street (1984)

Critters (1986)

Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)

Dum og dummere (1994)

Se7en (1995)

Boogie Nights (1997)

Blade (1998)

The Wedding Singer (1998)

Rush Hour (1998)

American History X (1998)

Ringenes herre: Ringens brorskap (2001) 

Blow (2001)

About Schmidt (2002)

Elf (2003)

Wedding Crashers (2005)

A History of Violence (2005)

Snakes on a Plane (2006)

Little Children (2006)

Hairspray (2007)

Det gylne kompasset (2007)

INGEN NÅDE: Jeff Bewkes har vært direktør i Time Warner siden i fjor høst.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media