Hockeyfeber

Det går en hårfin linje fra Jahn Ivar «Mini» Jakobsen via Kaizers Orchestra til EM i fotball 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

IKKE SIDEN MANCHESTER

Uniteds øltørste driblekonge George Best måtte operere inn antabus en gang på 70-tallet, har et fotballag minnet mer om et utested enn den spanske EM-troppen. Draktfargene indikerer riktignok at de var spanjoler. Men hårsveisene går langt i å forklare Spanias tidlige exit fra EM: De kan ha vært bedriftslaget til rockeklubben Mono i Oslo hele tida.

VI KAN GÅ TIL

Spanias såkalte sentrallinje for bevis: Hvis det er noe som skiller midtstopper Carlos Marchenas fem centimeter lange designernakkefjon fra rockerhockeyen til din gjennomsnittlige Mono-bartender, må det være at Marchena ikke jobber på Mono.

Hvis det er noe som skiller Spania og Valencias midtbanedynamo David Albelda fra alle som jobber på festivalstand for mobiltelefonselskapet Djuice, må det være at han ikke går med solbriller på jobb.

OG HVIS DET ER

noe som skiller spiss Fernando Morientes fra Kaizers Orchestra-vokalist Jan Ove Ottesen, må det være at han også likner en god del på håreksperten i høstens norske versjon av «Homsepatruljen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.