Hodebry før USA-debut

Sikkerhetskontrollen på Gardermoen sa stopp da vokalisten i Oslo-bandet We prøvde å ta med seg sin ståltrådkrone til USA. Ei karnevalssjappe i Austin ble redningen.

AUSTIN (Dagbladet): We-vokalist Thomas Felberg viste stolt fram sin, spesiallagede kroneaktige scenehodepryd da bandet opptrådte under Alarm-utdelinga i Trondheim for en måned siden. Planen var selvsagt å ha på seg stasen når We i morgen får sin USA-debut på klubben Beerland under South By Southwest-festivalen i Austin.

Shaman på scenen

Men da Felberg prøvde å få det digre ståltrådskjellet gjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen før avreise til USA, var det full stopp. Derfor bar det rett til den spektakulære kostymebutikken Lucy In Disguise i Austin i går formiddag lokal tid.

- Jeg fryktet at det ikke skulle gå, men jeg måtte bare prøve. Jeg liker å være shaman på scenen, og hodeplagget er en viktig del av teateret. Men denne greia her er perfekt, sier Felberg om erstatningen: en grønn og blå Mardi Gras-krone med påfuglfjær.

Sand til Sahara

USA-debuten i morgen er en ny fjær i hatten for Oslo-bandet We, som har vært blant de mest hardtarbeidende undergrunnssliterne i norsk rock siden starten i 1993, og debutalbumet «In The Field Of Moose» året etter. Stonerrockerne har gjort flere turneer i Europa, men har aldri vært i USA før.

South By Southwest

  • South By Southwest (SXSW) er en årlig musikk- og filmfestival i Austin, Texas. Årets festival åpnet i går og er den 17. i rekka.
  • Rundt 1000 band fra 26 land er samlet for å vise seg fram for plateselskaper, managere og journalister.

  • Årets norske deltakere er Madrugada, We, Ralph Myerz and The Jack Herren Band, Sondre Lerche, Span og Cadillac. Alle spiller i Austin fredag kveld lokal tid.

- USA er rockens hjemland, så du kan si vi kommer med sand til Sahara. Men vi har hørt at de trenger med sand, og vi akter å fylle opp, sier vokalist Felberg selvsikkert på vegne av bandet som også består av brødrene Andreas og Christian Kirkvaag (sønner av moromannen Trond Kirkvaag) og Geir Anders Jensen.

We fikk allerede på seinhøsten i fjor klarsignal fra South By Southwest-festivalen i Austin, Texas.

Bandet er for tida aktuelle med singelen «Blind», som er et samarbeid med hiphopgruppa Equicez, og snart kommer minialbumet «Light Years Ahead».

- Vi har valgt å gå den harde veien, men drømmer om å kunne leve av dette. Være seks måneder på veien, to måneder i studio og fire måneder på en karibisk øy. Vi håper denne USA-turneen er første stopp på noe mer, sier Thomas Felberg til Dagbladet.

SIKKERHETSRISIKO: Her er ståltrådkonstruksjonen som ble for spiss kost for sikkerhetskontrollen på Gardermoen.
BRUSER MED FJÆRENE: We-vokalist Thomas Felberg er stålende fornøyd med hatteprydutvalget i kostymebutikken Lucy in Disguise. Ekspeditør Beatrice Thomas er fornøyd med å kunne hjelpe et band i nød.