Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hodeløs spenning i Larvik

Solid spenning, mener vår anmelder.

ERFAREN: Jørn Lier Horst er selv etterforsker, og har et godt grep om det faglige i kriminalromanene sine, skriver vår anmelder.

Foto: Steinar Buholm
ERFAREN: Jørn Lier Horst er selv etterforsker, og har et godt grep om det faglige i kriminalromanene sine, skriver vår anmelder. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BOK: En novembermorgen blir hodet til en tenåringsjente funnet på en stake midt på torget i Larvik.

Det groteske drapet sjokkerer hele landet; og når en skutt mann blir funnet drivende i Lågen et par dager seinere, får politiet mer enn nok å gjøre.

To synsvinkler«Nattmannen» er Jørn Lier Horsts femte bok om politimannen William Wisting, og han har for lengst etablert seg som en solid krimsnekrer.

Siden Horst selv er politietterforsker, har han et godt grep om det rent faglige, og han er en flink forteller som bygger opp intrigen på en utmerket måte. I tillegg leveres mange gode samfunnsanalyser underveis.

Handlingen fortelles fra to synsvinkler. Selv om William Wisting er Horsts faste hovedperson, får etterforskeren denne gangen skarp konkurranse fra datteren Line, for tida vikar i VG.

Denne gangen utvides rollen hennes.

For hun er ikke bare en iherdig nyhetsjeger: Siden de to drapene er begått på hjemmebane, har hun flere fordeler som hun kan utnytte i kampen om overskriftene.

AfghanistanTil sammen blir dette en riktig spennende blanding, og siden handlingen spenner fra nynazistiske miljøer til de norske styrkene i Afghanistan — hvor Wisting er på et kort, men farefylt besøk — blir boka særdeles innholdsrik.

Men avslutningen kommer brått på, det kunne godt vært spandert 25 sider til for å utdype enkelte detaljer.

Anmeldelsen sto på trykk i Dagbladet 21. september 2009.

image: Hodeløs spenning i Larvik

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!