Hodeløse kropper i søvnig landsbyidyll

Ellevill britisk parodi på politiaction i landsbyidyll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Hot Fuzz» høres ut som en paraplydrink, men dette brygget får man ved å blande like deler av «Miami Vice»-liknende politiaction og erkebritisk politihygge fra «Med hjartet på rette staden» med blodig «El Mariachi»-aktig hevndrama. Nei, dette er ikke buljongen «Kill Buljo», men en langt mer raffinert utgave av en parodifilm.

Den britiske regissøren Edgar Wright og komikerne Simon Pegg og Nick Frost leverte «Shaun of the Dead» i 2004, en parodi på George Romeros berømte zombiefilmer. Wright og Pegg har skrevet manuset til politiparodien «Hot Fuzz» og dessuten fått med seg kjente britiske fjes fra Timothy Dalton og Jim Broadbent til Bill Nighy og Steve Coogan på rollelista.

Det begynner pent og rolig med at mønsterpolitimannen Nicholas Angel (Pegg) blir overført fra London til en sedat liten landsby fordi han er altfor effektiv og har 400 prosent flere arrestasjoner på skrytelista enn kollegene. I søvnige Sanford teamer han opp med sin rake motsetning Danny Butterman (Frost) som drømmer om et politiliv à la «Point Break» eller «Bad Boys II». Alt som skjer i Sanford er dessverre bare den årlige kampen om å bli landets mest idylliske småby.

Riktignok inntreffer en rekke tragiske ulykker med dødelig utgang, men det lokale politikammeret nekter å etterforske dem som potensielle mord. Vår mann Angel og hans sidekick Danny må ta saken i egne hender etter hvert som hodeløse kropper dukker opp i idyllen.

Komedien utvikler seg snart til en slasherfilm med høyt blodtap; her spiddes ofrene på alt fra hagesakser til kirketårn. Poengene hagler i beste farsestil, og hver gang man tror filmen når sitt blodige klimaks, fortsetter den i enda høyere slapsticktempo. Ellevilt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer