Hodeløst om hodeplagg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HIJAB 1: Dagbladets Trude Ringheim hilser hijab i politiet ukritisk velkommen. Det er tydeligvis viktigere å harselere med meningsmotstandere, blant andre Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund, enn å gå inn i substansen. At Ringheim som uttalt feminist tydeligvis synes det er flott at andre kvinner ikke skal leve med samme frihet som henne selv, gir kommentaren hennes en ekstra bismak (5.februar).

Først: Ringheim har heldigvis ikke støtte i folket for sitt syn. 70 prosent vil ha et verdinøytralt politi (VG, 6/2). Folk ønsker ikke å bli møtt av «muslim-politiet», «homo-politiet» (med regnbueflagget), ei heller av «kommunist-politiet» (med hammer og sigd i front på politiluen). Folk vil møte ordensmakten, ikke en eller annen ideologi eller religion i tillegg.

Ringheim påstår at Johannessen vil utestenge «store kvinnegrupper» fra politiet ved å forby «et lite stykke tøy». Nei, ingen vet hvor mange kvinner som mener seg utestengt, én kvinne i Sandnes gjør derimot det. Dernest: Ja, hijab det veier kun rundt 30 gram, men når man ser de konfliktene hijab skaper både i Vesten og den muslimske verden, så er det kanskje en berettiget grunn? Hijabens funksjon er udiskutabel: I tråd med ortodoks islam skal kvinnen dekke seg til for ikke å vekke menns seksuelle begjær. Hijaben signaliserer renhet og ærbarhet, og markerer at kvinnen har færre rettigheter enn mannen. Synes Ringheim at et slikt verdisyn er ok, dertil flagget av politiet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer