Hodene ruller i Kanal24

Nok en sjef forlater Kanal24. I går måtte kulturredaktør Odd Christian Hagen pakke sakene.

Knappe 14 dager etter at musikksjef Sverre Bjørnsen sa takk for seg, fikk Hagen sparken i går.

- Jeg kom på jobb klokka ni, klar for en ny arbeidsdag. Klokka ti fikk jeg beskjed om at jeg skulle slutte, forteller Odd Christian Hagen .

Dermed ryddet Hagen kontoret og forlot radiokanalens lokaler i plankebyen Fredrikstad - bare et halvt år etter at han flyttet til byen som en av de første av kanalens nye medarbeidere. Familien tok han også med på flyttelasset.

Han var med i en såkalt lanseringsredaksjon helt fra begynnelsen av, sammen med blant andre Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, Brita Møystad Engseth og Anne Jortveit.

Ikke fast ansatt

Programdirektør Jortveit kalte i går avgangen for udramatisk.

Hun sendte ut en pressemelding hvor det ble gjort klart at Hagen ikke har vært fast ansatt som kulturredaktør, og at han har fullført sitt oppdrag i planleggingsfasen. Nå er Kanal 24 over i driftsfasen, og da er det ikke lenger bruk for ham.

- Det stemmer for så vidt at jeg ikke har vært fast tilknyttet. Jeg har også bedt om å få klar beskjed dersom jeg ikke skulle fortsette, og det har jeg jo fått, sier Hagen.

Å bli sagt opp nå er likevel et stykke unna den opprinnelige avtalen. Da han begynte, var avtalen at han var engasjert for ett år, med tre måneders gjensidig oppsigelsestid.

«Idol»-radio

Radiokanalen sliter kraftig med å skaffe seg både lyttere og annonsekroner.

- Jobbes det nå med å endre profilen?

- Jeg vil ikke sutre, og ønsker å være lojal. Men jeg tar det ad notam at både musikksjefen og jeg er byttet ut i løpet av fjorten dager. Og det er vel ikke bare meg som har registrert at kanalen vil bli den nye «Idol-radioen», sier Hagen.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Anne Jortveit i går kveld.

KOM 09.00 - GIKK 10.00: En time etter at Odd Christian Hagen kom på jobb i går, fikk han beskjed om å rydde kontoret.