Hoder skal rulle etter overvåkingsskandale i danske Se og Hør

Ledere og journalister får sparken for ulovlig overvåking av kjendiser og kongelige.

I STORM: Danske Se og Hør er i hardt vær etter at ukebladet er blitt tatt for ulovlig overvåking av kjendiser og kongelige. Nå skal flere få sparken. 
Foto: Christian Liliendahl / NTB scanpix
I STORM: Danske Se og Hør er i hardt vær etter at ukebladet er blitt tatt for ulovlig overvåking av kjendiser og kongelige. Nå skal flere få sparken. Foto: Christian Liliendahl / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag offentliggjør mediekonsernet Aller, som blant annet eier det danske ukebladet Se og Hør, en stor advokatgranskning av påstandene om at det danske ukebladet Se og Hør har drevet ulovlig overvåkning av kjendiser og kongelige. Konklusjonen er klar: Påstandene var sanne, skriver Berlingske Tidende.

Aller innrømmer at Se og Hør har bedrevet ulovlig overvåkning, og varsler at flere ledere og journalister vil få sparken. Samtidig avviser toppsjefen i Aller Media, Pål Thore Krosby, i et intervju med den danske avisa at konsernet vil legge ned Se og Hør eller at den ulovlige overvåkningen får konsekvenser for de øverste lederne i konsernet.

En rekke utvalgte medier fikk komme til Aller torsdag og se rapporten på forhånd. Imidlertid var ikke den danske avisa BT, som først avslørte de ulovlige arbeidsmetodene, invitert, skriver Berlingske.

Ulovlig kilde Hovedkonklusjonene i Aller-rapporten er entydige, og bekrefter det som allerede er kommet fram i medieskandalen som har rystet Danmark.

• Fra høsten 2008 til våren 2011 brukte Se og Hør opplysninger de ulovlig skaffet til veie via en kilde i selskapet Nets. Selskapet driver med betalingskort og elektroniske pengeoverføringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer