<strong>REGJERINGEN:</strong> Team Solberg slik laget så ut i 2013. Noen endringer har det vært siden den gang, og nå skal kabalen legges på nytt. Foto: NTB Scanpix
REGJERINGEN: Team Solberg slik laget så ut i 2013. Noen endringer har det vært siden den gang, og nå skal kabalen legges på nytt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hoder skal rulle, posisjoner pulveriseres og titler bli ubetydelige. Sett på popkornet

Ny regjering

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stortingsvalget er for lengst manuelt talt opp, og i tida framover skal Erna «Iron Erna» Solberg legge regjeringskabalen sammen med sine odde politiske bestevenner. Som markjordbær på et sammenknytt strå, ser jeg for meg våre folkevalgte rundt forhandlingsbordet. Hoder skal rulle, posisjoner pulveriseres og titler bli ubetydelige. Sett på popkornet. Med rødsprengte pokerfjes og en og annen gul kvise på grunn av dårlig mat og innestengt luft smelles stridsøksene stående i bordplata, før de blåblå med vedheng drar fram sine retoriske spader og begynner arbeidet med å grave det berømte hullet hvor våpnene skal ende opp.

Dandert med kameler, blod, svette og kanskje noen politiske krokodilletårer er nok disse øksene et vakkert skue for våre mektigste, idet hullet kan fylles en gang i oktober. Men før den tid venter tradisjonene. Spillet. Påvirkningen. Samlet ut og fortelle pressen og folket at alle er gode venner, men det er de jo egentlig ikke. Trygt hjemme i sofaen ringer de pressen og forteller hvem som ikke er venner allikevel.

Så i forkant av det som venter, og selvfølgelig i diplomatisk og vennskapelig ånd, er det i den anledning fint å dra en gammel politisk sluggeruttalelse.

Den gangen Norges nåværende kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksen, regjerte Unge Høyre i 2004 kalte han FrPs innvandringspolitiske talsmann, Per Sandberg, «for den utilslørte rasismens yppersteprest» fordi han ville forby hijab i alle skoler i Norge. I pressemeldingen fortsatte den alltid velformulerte Røe Isaksen tiraden, som gir et lite innblikk i det egentlige antallet stridsøkser som faktisk er begravet mellom Høyre og Frp 13 år seinere:

«Det er denne typen rasistiske utsagn som viser hvor langt FrP står fra Høyre i viktige og helt grunnleggende verdier. Det er akkurat på bakgrunn av denne typen politikk at Høyre aldri, aldri vil kunne inngå et forpliktende samarbeid med FrP». Ung ungdomspartiraddis til tross, det tidligere nevnte hullet er som vi ser allerede digert og Støre skal det bli. Hent popkornet, for høstens store tv-krim heter «Hva har skjedd med Høyre?»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer