Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hodestups til sengs

«Under the Skin» handler om en ung kvinne som mister sin mor og alt fotfeste, hvorpå hun kaster seg ut i selvfornedrende kjønnsaktiviteter. Noen synes den er meget dyp.

Mitt stalltips er at de fleste som synes «Under the Skin» er dyp, samt nyskapende, også er menn. Regissøren er riktignok kvinne, og det er ingen dårlig film. Samantha Morton, et nytt bekjentskap, er god som hovedpersonen Iris. Historien ter seg likevel som et noe anstrengt forsøk på å lage et moderne kvinneportrett.

Iris mister altså mor (Rita Tushingham). Hun har alltid følt at søsteren Rose (Claire Rushbrook) var mammas favoritt. Dødsfallet utløser irrasjonell oppførsel en masse. Iris sprader rundt i morens parykk, flytter fra kjæresten og engasjerer seg først og fremst i sjekking av ukjente menn. Hun lar seg også voldta. Innimellom prøver hun å komme inn i et kirkekor.

Alle sengeøvelsene har en lummer bismak, både fordi de jo er selvødeleggende og fordi manus aldri helt begrunner damens bisarre ritt ut i fortapelsen. Men det går fort over. Iris fornedrer seg selv i 1 time og 20 minutter og kommer så utrolig fort til hektene. So what?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media