Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hoem satser (t)ungt

Edvard Hoem satser tungt og ungt når han fra nyttår tar fatt som teatersjef ved Teatret Vårt i Molde. Ikke bare er det premiere på hans nyskrevne «Jesu siste dagar», det blir også Shakespeare og Strindberg. - Det nytter ikke å drive B-teater i provinsen, mener Hoem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hoem har hyret inn Daniel Bohr til å regissere «Jesu siste dagar», en såkalt folkeopera om Jesu lidelseshistorie. Henning Sommerro har skrevet musikk til Hoems tekst (som igjen bygger på evangeliene). Premieren finner sted i Ålesund kirke 27. februar.

Kjent historie

- Dette er en av verdens mest kjente historier. Men det er også et stort publikum som vi ønsker å nå fram til: de som har et kristent livssyn og ikke går i teater. Kirkerommet er et fantastisk sted å være, og det er glimrende for sceniske forestillinger, sier Edvard Hoem.

I rollen som Jesus - for øvrig den eneste som ikke synges - har Hoem valgt Lars Øyno, mens veteranen Lasse Kolstad skal spille Pontius Pilatus og Ingeborg Hungnes er Maria Magdalena.

- Pasjonsspill er en fantasifull form for teater. Stykket er ikke ferdig ennå, så jeg har fått to- tre manusversjoner allerede. Men det kommer nok flere, sier regissør Daniel Bohr.

Lindbæk i flere roller

Den nye teatersjefen har også oversatt William Shakespeares «Når trollet skal temmast». Det er for øvrig den første av to forestillinger med Hanne Lindbæk, sist sett i «Offshore» og tannkremreklame, i hovedrollen. Ikke bare spiller hun Katherina, hun får også tittelrollen i August Strindbergs «Frøken Julie». Den har premiere 24. april, mens «Når trollet skal temmast» settes opp 15. august 1998.

Hoem vil også satse sterkt på yngre skuespillere og på ny norsk dramatikk.

Hele Norges coronakart