Hoffansatte jobbet på kronprinsens private eiendom før salget i fjor

Nå vil ikke Slottet opplyse om faktura for arbeidene ble sendt kronprinsen før eller etter at Dagbladet spurte om saken i vinter.

HOFFGARTNERE: Slottets hoffgartnere arbeidet på kronprins Haakons eiendom før den ble solgt i fjor sommer. Inntekter fra salget fikk til kronprinsen privat. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix /Krogsveen med tillatelse
HOFFGARTNERE: Slottets hoffgartnere arbeidet på kronprins Haakons eiendom før den ble solgt i fjor sommer. Inntekter fra salget fikk til kronprinsen privat. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix /Krogsveen med tillatelse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Først sa Slottet til Dagbladet at de kongelige aldri selv har betalt for arbeider eller tjenester utført av de hoffansatte på de private eiendommene.

Så opplyste de likevel at kronprinsen var fakturert for de hoffansattes arbeid, før et privat eiendomssalg til 6,9 millioner kroner.

• Les alle Dagbladets saker i serien KongemaktaSkaugum-millionene

Kronprinsparet bruker årlig over 6 millioner kroner til drift, vedlikehold og utvikling av de ulike eiendommene sine.

Kostnadene utgjør en stor andel av apanasjen som tronarvingene får av staten. I år er apanasjen på 9,3 millioner kroner.

Gjennom det heleide enkeltmannsforetaket Skaugum gård, drifter kronprins Haakon sine eiendommer på rundt 1200 dekar i Asker, vest for Oslo. Fredag fortalte Dagbladet hvordan kronprinsen solgte to tomter med bolighus i 2011 og 2015.

Husene ble solgt for 5,2 millioner kroner og 6,9 millioner kroner på det åpne markedet. Inntektene gikk til kronprinsparet privat, har Slottet bekreftet overfor Dagbladet. Slottet vil ikke si hva pengene er brukt til.- Nei

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer