Hofforganet Dagbladet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UTDANNING: Det kan ikke være lett å være hofforgan for en flertallsregjering og samtidig være kritisk til makten. Foreløpig forsøker Dagbladet å løse dette dilemmaet ved å fortsette å kritisere den forrige regjeringen. I en leder 23.10. er det jeg som blir kritisert for to forhold.For det første påstår Dagbladet at jeg bevisst eller urettmessig har forsøkt å hemmeligholde en OECD-rapport før valget. Det er feil. Men fremfor å forklare sammenhengen enda en gang, skal jeg gi Dagbladet et journalistisk tips: Hva vil den nye regjeringen gjøre med utkast til OECD-rapporter som av OECD selv er taushetsbelagt? Vil den rødgrønne regjeringen straks offentliggjøre slike utkast når de kommer til departementene? I så fall etableres det en ny praksis som ingen tidligere regjeringer har fulgt, og jeg antar det vil være en nyhet av interesse, også utenfor landets grenser. Dersom de rødgrønne ikke velger en slik ny praksis, antar jeg at Dagbladet vil mene at det kvalifiserer for mistillit.

FOR DET ANNET påstår Dagbladet at det foreslås kutt i bevilgningene til Kunnskapsløftet i det budsjettforslaget Samarbeidsregjeringen la frem. Også dette er feil. Til sammen foreslo vi å bevilge 1,6 mrd. kroner til Kunnskapsløftet neste år, hvorav 600 mill. kroner er satt av til kompetanseutvikling for lærere. Dermed ligger vi helt i rute også med det økonomiske løftet som skal til for å gjennomføre Kunnskapsløftet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer