DEBATT

Ullevål sykehus

Høie, svikter du informasjonsplikten?

Skal Ullevål sykehus, det største av de fire fusjonerte Oslo-sykehusene, gjøres overflødig ved indirekte informasjon og utelatelse?

REDD? Er Statsråden redd for at Stortinget og folk flest blir klar over at Ullevål legges ned? spør artikkelforfatterne og etterlyser helseminister Bent Høies informasjonsplikt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REDD? Er Statsråden redd for at Stortinget og folk flest blir klar over at Ullevål legges ned? spør artikkelforfatterne og etterlyser helseminister Bent Høies informasjonsplikt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Helseminister Bent Høie vedtok i foretaksmøte med Helse Sør-Øst plan for videre utvikling av Oslo universitetssykehus (OUS), 24.6.2016. «Målbildet» for OUS var et samlet, komplett regionsykehus, inkludert lokalsykehusfunksjoner på Rikshospitalet - Gaustad, et lokalsykehus på Aker og et spesialisert kreftsykehus på Radiumhospitalet. Dette ble godkjent av helseministeren;

I møte-protokollen framgår ikke noen planer for Ullevål sykehus. Sykehusets navn er ikke engang nevnt. Skal Ullevål sykehus, det største av de fire fusjonerte Oslo-sykehusene, gjøres overflødig ved indirekte informasjon og utelatelse? Landets største sykehus med den største fagkompetansen samlet på ett sted; skal dette sykehuset strykes ut av historien som et ikke-tema? Er ikke dette sykehuset mer verdt for samfunnet?

Hva med Statsrådens informasjonsplikt overfor Stortinget? Er Statsråden redd for at Stortinget og folk flest blir klar over at Ullevål legges ned? Høyres Michael Tetzchner har (Klassekampen 14.4.2018) poengtert at «Regjeringen har en grunnlovfestet informasjonsplikt overfor Stortinget». Myndighetene må legge fram alle sider av en sak, også dens ulemper før politiske vedtak blir fattet. Tetzchner poengterer « at vi ikke lurer hverandre med fakta i utredninger.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer