Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hokus Pokus, vi har Harry»

JK Rowling vil ha flere hundre millioner fra en avis som trykket utdrag fra den nyeste Harry Potter-boka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diskuter Harry Potter.

Det hersker ville tilstander rundt lanseringen av «Harry Potter og Føniksens Orden», som slippes lørdag. Den femte Harry Potter-boka blir en av tidenes salgssuksesser, og det er ikke mange nettaviser, aviser og TV-kanaler du kan titte på uten å finne ferskt stoff om den unge trollmannen.

Søndag ble Potter-bøker for rundt 13 millioner kroner stjålet i Storbritannia, britiske postmenn frykter de 896 sider lange bøkene blir svært tunge og siste nytt sørget den amerikanske tabloidavisa New York Daily News for:

Under overskriften «Hocus-pocus! We've got Harry» trykket den utdrag fra den kommende boka i sin onsdagsutgave, og røper flere hemmeligheter. Boka fikk de kjøpt i en helsekostbutikk (!) i Brooklyn, som la ut «Harry Potter og Føniksens Orden» for salg fire dager før tida.

- Jeg har ikke fått beskjed om å holde den unna hyllene til lørdag, sier innehaveren, som naturlig nok velger å være anonym.

At avisa trykket utdrag fra boka, har fått forfatter JK Rowling til å se rødt. Hun nøyer seg ikke med å kaste forbannelser og besvergelser over tabloiden, men har allerede saksøkt avisa for et titall millioner dollar, melder BBC.

Ikke at hun trenger pengene. Rowling har tjent rundt 2,9 milliarder kroner på bøkene sine.

PS! Nettbokhandelen Amazon har lagt ut litt forhåndsinfo om boka her.

Diskuter Harry Potter.

POTTER NUMBER 5: Slik ser den ut, den nye Harry Potter-boka.
SAKSØKER: JK Rowling er forbannet over at New York Daily News trykket utdrag fra boka.