KOMMENTARER

Hold barna hjemme!

Småunger har ingenting på voksenfestival å gjøre.

Festival: God stemning. Men har egentlig småbarna noe der å gjøre? Nei. Foto: Scanpix/Shutterstock
Festival: God stemning. Men har egentlig småbarna noe der å gjøre? Nei. Foto: Scanpix/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Klokka var 17:02 torsdag ettermiddag. Jeg hadde vært på Øyafestivalen i tjue minutter og hadde allerede sett tre hylgrinende småunger med neonfargede øreklokker og desperate festivalforeldre. Et par pålessede barnevogner ble dratt oppover de støvete Øya-stiene. I festivalens ytterkant, altså langt, langt, langt fra der det egentlig skjedde, sto en mor og forsøkte å rugge en liten tass i søvn. Hun kastet lengtende blikk inn på konsertområdet.

Og jeg tenkte det samme i år som jeg tenkte i fjor, året før der og året før der: Disse småungene har ingenting på festival å gjøre. For guds skyld, la dem være hjemme.

I teorien høres det skikkelig hyggelig ut. Skinnende sol, gode venner, kald øl, piknikteppe på gresset. En liten krabat som krabber fornøyd rundt mens favorittbandet spiller på den store scenen. Ren idyll. I realiteten er det 16.000 mennesker skvist inn på et minimalt areal. Det er enorme menneskemasser i bevegelse, selv voksne kan få klaustrofobi av slikt. Du må passe på ungen som en hauk, en spurteglad toåring kan lett løpe seg vill i menneskemengden. Det er durende bass og gnurende gitarer. I motsetning til det snakke-på-konsert-kritikerne hevder, er det slett ikke enkelt å føre en samtale i nærheten av en av scenene uten å rope.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer