- Hold deg til filmen, Arnold

Stadig flere Hollywood-kjendiser advarer Arnold Schwarzenegger mot å realisere guvernørdrømmen.

LOS ANGELES (Dagbladet): Blant - Han burde holde seg til filmen, sier Pierce Brosnan, mest kjent i rollen som James Bond. Også Schwarzeneggers actionkollega Sylvester «Rambo» Stallone er enig med Brosnan. Han karakteriserer utfordringene i Californias politikk som «svært vanskelig farvann».

- Her hører du ikke «kutt» og «action». Dette er alvor, sier Stallone, som alltid har visst at Schwarzeneggers drøm har vært en gang å bli guvernør i California.

- Jeg håper bare det går fint for ham, uttaler Stallone.

Demokraten og Hollywood-stjernen Rob Lowe kan få en tøff jobb med å mobilisere kjendisstøtte til Schwarzeneggers guvenørkandidatur blant Hollywood-kjendiser. Så langt har han fått med seg Jamie Lee Curtis og The Rock, mens blant andre Salma Hayek og Julianne Moore har hevet røsten mot Schwarzenegger.

Ellers har Hollywood-stjernene holdt en lav profil rundt det mye omtalte guvernørvalget 7. oktober.

Selv liberale Martin Sheen og konservative Tom Selleck har ikke kommentert Schwarzeneggers kamp for å bli guvernør. Den lave mobiliseringen skyldes trolig først og fremst at de fleste politisk aktive er demokrater, og samtidig venn og kollega med den moderate republikaneren Schwarzenegger. En av Hollywoods mest aktive, Barbra Streisand, kommenterer saken enkelt og greit: - Arnold er en venn og jeg nyter å være sammen med ham, men jeg er en demokrat og han er en republikaner.

Den britiske Oscar-vinneren sir Michael Caine begriper ikke hvorfor Schwarzenegger vil inn i politikken:

- Gjennom hele hans karriere har han, i likhet med de fleste Hollywood-skuespillere, tjent vanvittig med penger for å gjøre ikke så altfor mye og samtidig insistert på å skjule sin formue og sitt privatliv. Som politiker må du arbeide hardt for mye mindre, og det første alle gjør, er å gå gjennom din økonomi, sier Caine til Dagbladet.

I AKSJON: Å gå fra «action» og «kutt» i Hollywood til politikk i California er ikke bare bare, advarer Hollywood-kjendiser sin kollega Arnold Schwarzenegger. Sist torsdag møtte actionhelten og guvernørkandidaten et hundretall beundrere i Riverside, California.
ADVARER: Sylvester Stallone.