Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

SNØKAOS I OSLO!

Hold kjeft, nordlending. Jeg er søring

Det snør på løven.

SNØ: Tirsdag er det ikke lett å være fra Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SNØ: Tirsdag er det ikke lett å være fra Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook er nedsnødd og vil lære meg om været:

«Noen usle centimeter med snø, så er det krise og på alle nyheter! Ser ikke at det står noe når det kommer en halvmeter i slengen nordafor»

«Stakkars søringa. 15 centimeter og kaos. Hvor går Norge hen.»

Hold kjeft, nordlending. Jeg er søring.

Da jeg gikk ut av mursteinsblokka i dag tidlig, banna jeg som en søring fordi jeg måtte skritte over 20 centimeter med urørt snø utenfor døra. Søren klype og fadern! Hvor er vaktmesteren? Jeg bruker lave joggesko hele året. Jeg er søring.

På vei til jobb kollapset Oslo i et hvitt inferno rundt meg. Mennesker så mot himmelen og gråt. Vinden ulte. Siste rest av ekte kommunisme i Norge, trikken, sto stille og vinduene dugget av kondens fra blodtåka. Kaos, kaos, kaos. Krig.

Snødrevet tettet alle kroppshull som ikke var tildekket, men i motsetning til enkelte stortingspolitikere sjekket jeg heldigvis at buksesmekken var lukket. Vårjakka er derimot åpen og skjerfet henger løst, mens jeg forbanner værguder og tenker på dommedag og menneskeskjebner på Østlandet. Fy søren, det snør, ass!

HJELP: Det snør på løven. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HJELP: Det snør på løven. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Jeg hentet fram min imaginære pukkelrygg, lukket fortvilet øynene, pustet snø og blåste snørr og kjempet meg fram. Leppa skalv. Dette er så urettferdig. Hvorfor oss?

Noen år i Tromsø lærte meg én ting. Ikke vent på bussen. Den kommer aldri når det snør. Eller, den kommer aldri, punktum. Så jeg svetta da jeg gikk til jobb. Ja, jeg gikk. Tenk på det. Jeg bor fem minutter unna, til fots, men svetta og kom for seint, på grunn av 20 centimeter snø. Hvem bryr seg om resten av landet. Dette er hovedstaden, hjelp oss for pokker! Oslo, Oslo, Oslo.

De har allerede lånt én, så selg resten av våre røde og 19 meter lange kollektivtusenbein til norske busseselskapers arktiske unnskyldning, Nobina i Tromsø. De avler sjåfører der oppe som elsker å skli baklengs ned byens mange bakker.

Jeg er søring.

Som bør lære ett og annet av en positiv, værhard nordlending:

«Så bra. Nu kan man se om d kommer svevestøv fra bilen.»

SNØKAOS: Gatene og bilene i Oslo er dekket av snø. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SNØKAOS: Gatene og bilene i Oslo er dekket av snø. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!