Hold kjeft!

Halvmorsom komedie med veteraner foran og bak kamera.

FILM: Francis Veber er en av Frankrikes mest suksessrike komedieskapere. I sin nyeste film har han fått med seg Gérard Depardieu og Jean Reno, to av Frankrikes mest populære skuespillere. Likevel blir «Hold kjeft!» ikke mer enn halvgod.

Quentin (Depardieu) er en snill og god småkjeltring -  og antakeligvis republikkens minst intelligente mann. Ruby er en hardkokt kriminell, som klarte å gjemme unna hele utbyttet fra et ran før han måtte sone. Motsetninger tiltrekker alltid hverandre, i hvert fall i filmer som dette, og snart er de to kjeltringene på rømmen sammen.

Veteran Veber skal ros for at han styrer prosjektet med stø og rolig hånd. Tempoet er behagelig, og til tross for de vanvittige situasjonene blir dette aldri heseblesende. Men slutten kommer brått og føles mildt sagt uforløst.

Underveis oppstår noen fine øyeblikk, de fleste av dem er Depardieus fortjeneste. Men de er for få og det er for langt mellom dem.

Det ligger ikke noen form for kommentar, kritikk eller dypere mening i «Hold kjeft!». For alt i verden -  komedier må ikke inneholde det, men det skader sjelden. Komedier kan sammenliknes med indisk mat: Den er både bedre, mer spennende og gjør kraftigere inntrykk når den er tilsatt et par klyper chili. «Hold kjeft!» er definitiv i kategorien «mild».