Holder essensen

Hipphopp-undergrunnen holder essensen i sjangeren ved like.

Hipphopp-undergrunnen står tilsynelatende sterkere enn noensinne. Det kan virke som vi står foran en ny bølge av kvalitetsorientert og innovativ hipphopp.

Et glimrende eksempel er Kutmasta Kurts «Presents Masters Of Illusions», en vindskeiv hipphopp-ekskursjon som tar i bruk de mange mulighetene sjangeren tilbyr, men som så få benytter seg av. Vill, innovativ vokal fra mesteren Kool Keith, oppegående beats, fet scratching og en eksperimentell bruk av ubrukte samples, gjør dette til den mest spennende hipphopp-skiva siden Quasimotos überpsykeldeliske mesterverk «The Unseen» fra tidligere i år.

Den doble samleren «Solesides Greatest Bumps» byr på vestkystens reindyrkete hipphopp-fantaster. Her presentert i form av de beste kuttene fra det opphørte selskapet SoleSides katalog.

Hovedbidragsyter er DJ Shadow, Blackalicous og Latryx, noe som igjen betyr VM-i-obskure-samples -funk, blytunge grooves og en generell skitten stemning.

Over til østkysten finner vi den ti år gamle åpen mikk -klubben Lyricist Lounge. En klubb hvis formål er - i det minste på plate - å bringe mainstream og undergrunnsartister sammen. Følgelig sparrer eksempelvis Wu-Tangere med Rawkus-stallens beste, og fet, fet hipphopp oppstår. Enda et bevis på at undergrunnen er den pådrivende kraften i å få hipphopp på rett kjøl igjen.