Holder fortsatt høy kvalitet

«Mad Men» har flere subtile overraskelser på lur.

FRANSK ÅPNING: Fransk-kanadiske Megan (Jessica Paré) har en framtredende rolle i femte sesong av «Mad men». Her sammen med Don Draper (Jon Hamm).
FRANSK ÅPNING: Fransk-kanadiske Megan (Jessica Paré) har en framtredende rolle i femte sesong av «Mad men». Her sammen med Don Draper (Jon Hamm). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Det skal mye til å holde det samme høye nivået i femte sesongen av en tv-serie som frir til et kresent og relativt smalt publikum.

Som representant for målgruppa vil jeg hevde at «Mad Men» holder fasongen bedre enn de fleste.

På den annen side kan det være rom for å hevde at de kultiverte snobbene som nyter «Mad Men», vil fortsette å følge serien selv om kvaliteten skulle synke, siden den er blitt et statussymbol med mange fornøyelige og lett fordøyelige aspekter.

Fin ettersmak For det første er det jo så stilig og lekkert, alt sammen, fra klær og frisyrer til møbler og karafler.

Dernest sier de så mye smart, særlig Don Draper og Roger Sterling og svært mange av replikkene har en utsøkt ettersmak som gjør at man kan se episodene om igjen og oppdage nyanser man ikke rakk å få med seg første gangen. Nam-nam.

For det tredje kan vi leve oss inn i de tidlige 60-årenes diskriminering av kjønn og rase, samtidig som vi kan gratulere oss selv med hvor langt vi har kommet når det gjelder alle former for likestilling.

Dessuten vet vi at det er farlig å røyke når man er gravid og at et flittig benyttet barskap på kontoret, etterfulgt av tre-fire drinker til lunsj, har sine ulemper i det lange løp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer