Holder hva den lover

Viggo Mortensen og David Cronenberg gjør det igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Jeg har aldri vært noen stor fan av David Cronenberg, den kanadiske regissøren med tilnavnet «The Baron of Blood». Jeg har beundret ham for hans personlige stil og hans vilje til å tøye grensene, men er alltid blitt sittende på utsida og se på hans filmer. De var alltid så sære eller kunstferdige at de ikke innbød til dypere innlevelse. Det forandret seg med «A History of Violence» for to år siden, Cronenbergs tilsynelatende streiteste og uten tvil mest solide film. Var den et engangstilfelle? Forventningene foran «Eastern Promises» var høye. Og de ble innfridd.

Kaldblodig

Handlingen er lagt til London, men det er ikke den byen du og jeg kjenner. Manusforfatter Stephen Knight («Dirty Rotten Things») tar oss med til en underverden styrt av den russiske mafiaen. Trafficking, dop, smugling og intern æreskodeks er stikkord. Det starter med en dramatisk barnefødsel, den unge mora dør, mens barnet overlever. Samtidig får en mann skåret strupen over i en barbersalong ikke langt unna. Men la deg ikke lure av anslaget, dette er ikke en voldsfilm i ordets vanlige betydning. Det er heller ikke en vanlig krimfilm. Det handler mindre om «hvem», og mer om «hvorfor». Naomi Watts spiller en jordmor som i sin iver etter å skaffe ei framtid til barnet, roter seg inn i mafiaen, mens Viggo Mortensen spiller den lokale mafiabossens kaldblodige og effektive livvakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer