Svensk dansband:

Holder konserter bare for uvaksinerte

Nekter samtidig for at de er vaksinemotstandere.

FOR DE UTSTØTTE: Dansbandet mener man ikke skal bli tvunget til å vaksinere seg hvis man ikke har lyst. Foto: Glories.
FOR DE UTSTØTTE: Dansbandet mener man ikke skal bli tvunget til å vaksinere seg hvis man ikke har lyst. Foto: Glories. Vis mer
Publisert

Det svenske dansebandet Glories reagerte da Sverige 29. september bestemte at uvaksinerte må forholde seg til strengere coronarestriksjoner enn andre.

Svensker uten vaksine anbefales fortsatt å holde avstand til andre mennesker og unngå folkemengder - i praksis holde seg unna alt av kultur- og uteliv.

Glories bestemte seg derfor for å tilby konserter for dem som ikke er velkomne på andre utesteder, og det var bare uvaksinerte som var velkommen, skriver SVT.

- Det føles ut som man setter de uvaksinerte til siden, sier Thomas «Blomman» Broström i Glories til kanalen.

Bandet omtaler konserten som et «opprør», på sin Facebook-side.

- Jesus hjalp de utstøtte, ikke de rikeste, og vi gjør det samme, sier Broström.

Bandet er selv vaksinerte, som de eneste på konserten på Sturkö Folkets Hus forrige helg. Rundt 20 publikummere møtte opp, og duoen mener de fulgte anbefalingene om varsomhet og avstand.

Ikke vaksinemotstandere

Broström presiserer de ikke er vaksinemotstandere, selv om konsertene bare holdes for personer uten vaksinepass.

Kreativt - Bandet The Flaming Lips hadde konsert i luftbobler. Video: @waynecoyne5 / instagram. Foto: NTB / Scanpix. Reporter: Jonas Andersen / Dagbladet TV Vis mer

- Vi prøver ikke fortelle folk hva de skal gjøre. Vi er ikke vaksinemotstandere, jeg har selv tatt alle vaksinene mot barnesykdommer og stivkrampe og alt sånt. Men vi synes folk skal få velge selv, uten å støtes vekk fra fellesskapet, sier Broström.

- Noen er redde for å ta sprøyter. Noen synes det ikke er riktig for dem, fortsetter bandkollega Caroline Broström.

- Da skal ingen tvinge dem til å ta vaksinen.

Ujevn vaksinasjonsdekning

Den 7. september ga Johan Carlson i Folkhälsomyndigheten beskjed om at landet gikk inn i fase 4 av pandemihåndteringen. De fleste restriksjonene er opphevet, men det bare for vaksinerte.

- På grunn av den ujevne vaksinasjonsdekningen kommer vi til å se utbrudd, og vi kommer til å se folk bli alvorlig syke og dø, sa Carlson på en pressekonferanse.

Duoen har planlagt flere konserter for uvaksinerte. Neste holdes 24. oktober, også på Sturkö Folkets Hus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer