Holder liv i Cornelis

Navnet Cornelis Vreeswijk, og hans verker, har heist seg opp til stadig nye høyder etter at poeten og visekunstneren døde i 1987. Nå kommer den musikalske forestillingen om hans liv til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Du må huske at Cornelis var en nobody i Sverige. En nobody!

Cornelis Vreeswijks (1937-1987) gamle venn Silas Bäckström lener seg ivrig over bordet. Den svenske poesikjempens historie var langtfra bare vakker, selv om den nå 14 år etter hans død kan se ut som en suksesshistorie.

Nytt publikum

- To år før han døde ville ingen lage plater eller konserter med ham. Han satt bare i København og drakk, sier Bäckström.

Bäckström er produsent for forestillingen «Cornelis Vreeswijk - sagan om den flygande holländaren». Stykket, som spilles i Oslo Konserthus i morgen kveld, har vært en suksess i Sverige, med sangeren og skuespilleren Claes Janson og pianisten Kjell Vhman.

- Krevende

Fra 1964 var Vreeswijk kjendis i Sverige, men karrieren skulle mildt sagt gå i bølger.

- Det var Ulf Lundell som trakk Cornelis fram igjen i 1985. Plutselig ble Cornelis oppdaget av et helt nytt og ungt publikum. Og derfra har interessen for ham vært svimlende.

Bäckström kjente Vreeswijk gjennom 30 år.

- Et ofte krevende vennskap. Han var en mann som man ikke forholdt seg til på et normalt vis. Han drakk jo konstant, og i de situasjonene var han ekstra vanskelig å ha med å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer