Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Holder mål

To timer med R.E.M. var ikke uten dødpunkter, men de store øyeblikkene var absolutt i flertall. De er ikke over middagshøyden ennå.

KONSERT: R.E.M. er på veien for å selge det noe fislete albumet «Around the Sun», og de spredte rundt halvparten av stoffet derfra omkring i settet. Det er ikke den store kraften i de nye låtene til R.E.M., de lager mykrock i midtempo og er såre fornøyde med det. I hvert fall på plate. Live ble det en ganske annen historie.

Fortidsreise

For mest av alt ble konserten en reise inn i R.E.M.s musikalske fortid, fra de sparket i gang med en spretten «Finest Worksong» inntok bandet en slags bredbeint posisjonering i rollen som fanebærere for den alternative mainstream-rocken. Den arven fikk vi rikelig fra, i låter som «7 Chinese Bros.» , «Disturbance at the Heron House» (som de spilte for andre gang på 20 år, ifølge Peter Buck), «Orange Crush» og en i særklasse sterk versjon av «The One I Love» .

Michael Stipe, med den brede grønne stripen over øynene, var intens og konsentrert og det naturlige midtpunktet på scenen. Han snakket ikke så altfor mye, men typisk nok hadde han ikke lagt vekk bandets anti-Bush-kampanje fra i fjor høst. Før «I Wanted to be Wrong» ba han om unnskyldning for USAs oppførsel i Irak.

Buck bommet

Mike Mills kontrollerte bass og annenstemme, mens Peter Buck tuslet rundt i sitt hjørne med en Rickenbacker, og var av og til helt i sin egen verden - han bommet så stygt på introen til «7 Chinese Bros.» at de måtte begynne på\'n igjen. Den som så ut til å ha det morsomst på scenen, var helt klart gitarist Scott McCaughey, han hoppet rundt som om han eide hele showet.

«Everybody Hurts» kom midt inni et knippe «Around the Sun»-låter, og led under den plasseringen. Konserten tok virkelig av etter en time, da «Orange Crush» ga et solid løft, og jubelen ville ingen ende ta da Buck noen låter seinere spente på seg mandolinen for introen til «Losing My Religion» . En splitter ny, pønkete låt også: «I\'m Gonna D.J. (at the End of the World)» .

R.E.M. er tilbake her i mai, med to utsolgte stadionkonserter i Stavanger og Oslo.

Holder de samme nivå som i går, er det ingen grunn til å holde seg hjemme.

ÉN AV TRE: Michael Stipe i aksjon på den første av årets tre R.E.M.-konserter i Norge. Dagbladet loddet R.E.M.-formen i Praha for en uke siden til en firer. I går var de hakket bedre i Oslo Spektrum.