Holder tilbake flere millioner etter regnskapsrot

Kulturministeren stanser utbetalinger

HOLDER TILBAKE PENGER: Kulturminister Thorild Widvey stanser flere millioner kroner til Norsk teaterråd på grunn av regnskapsrot. Foto: Øistein Norum Monsen
HOLDER TILBAKE PENGER: Kulturminister Thorild Widvey stanser flere millioner kroner til Norsk teaterråd på grunn av regnskapsrot. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Revisjonsselskapet KPMG har på oppdrag fra Kulturdepartementet hatt en gjennomgang som viser at Norsk teaterråd ikke har tilfredsstillende økonomistyring, står det i en pressemelding sendt ut mandag ettermiddag.

Dette har ført til at Kulturdepartementet er redd midlene ikke går til det formålet de er satt til.

Stanset utbetalinger - Det har blant annet blitt brukt frifondmidler til å forskuttere midler til historiske spel. Midlene er dermed ikke brukt i tråd med formålet, og styret har ikke utøvd sitt ansvar på en tilfredsstillende måte, sier Kulturminister Thorild Widvey i pressemeldingen.

Norsk teaterråd er en paraplyorganisasjon for 17 organisasjoner som driver med amatørteater i Norge.

Departementet har etter gjennomgangen derfor umiddelbart stanset videre utbetaling av midler til Norsk teaterråd ved ordningen Frifond teater og tilskuddsordningen for historiske spel og frilutftsspel.

Av 16 millioner som vanligvis utbetales til drift er 2,9 millioner holdt tilbake. Også til Frifond teater og Historiske spel skal det være snakk om flere millioner som foreløpig ikke blir utbetalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer