KOMMER TIL NORGE: Eventyret om Richard Hammond, James May og Jeremy Clarkson i «Top Gear» ute. Etter at Hammond meldte sin avskjed forrige fredag, er alle tre ute av programmet. Foto: Stella Pictures
KOMMER TIL NORGE: Eventyret om Richard Hammond, James May og Jeremy Clarkson i «Top Gear» ute. Etter at Hammond meldte sin avskjed forrige fredag, er alle tre ute av programmet. Foto: Stella PicturesVis mer

Holder «Top Gear»-show som ikke er «Top Gear»

«Top Gear» er oppløst, men gutta kommer til Norge i sommer.

(Dagbladet): De planlagte «Top Gear»-showene i Stavanger ble utsatt etter at programleder Jeremy Clarkson fikk sparken fra BBC i mars.

Den kontroversielle «Top Gear»-programlederen Jeremy Clarkson skapte overskrifter over hele verden. Han skjelte ut og gikk til fysisk angrep på en av programmets produsenter, og endte med å få sparken fra BBC.

Bare to dager før hadde Clarkson fått kreftbeskjed av legen sin.

For en drøy måned siden ble det likevel bestemt at showene går som planlagt i Norge i juni, 19, 20 og 21. juni.

- Bieber-tilstander I går åpnet salget av bilettene igjen og arrangør Peer Osmundsvaag, forteller om en enorm etterspørsel.

- Dette er nesten som å gjennoppleve Justin Bieber-tilstander bare nå med ølmager. Vi får smake på Clarkson-sirkuset og hvor vanvittig stor interesse det er rundt ham, sier Osmundsvaag.

Allerede i mars var det solgt 17.000-18.000 billetter til showet i Stavanger.

Skiftet navn Verdensturneen som gikk under navnet «Top Gear Live», er nå endret til «Clarkson, Hammond og May Live».

- Grunnen til at navnet er endret er at ingen av dem nå har noen relasjon til BBC og programmet lenger. De har sluttet i kanalen og leder ikke lenger programmet «Top Gear», derfor går turneen nå under et annet navn, sier Peer Osmundsvaag i Atomic Soul, som arrangerer showet i Stavanger.

Billettkjøperne har hatt mulighet til å refundere billettene sine, men så og si ingen har benyttet seg av tilbudet, oppgir Osmundsvaag.

BBC skriver på «Top Gear»-programmets egen blogg at de ikke lenger har noe med turneen å gjøre.

- Liveshowet vil gå som planlagt med de tre originale programlederne, men uten BBC og «Top Gear»-navnet. BBC Worldvide er enige med Brand Events om at turneen kan fortsette som planlagt, skrev en talsmann på bloggen etter at nyheten ble kjent.

The Stig vil ikke inngå som en del av showet.

- Enda bedre TV-programmet er blant kanalens mest populære gjennom tidene og vises for 350 millioner seere i rundt 200 land og har gitt betydelige inntekter til BBC.

Peer Osmundsvåg i Atomic tror showet kommer til å bli enda bedre nå som alle de tre medlemmene har sluttet i kanalen.

- De kommer til å gjennomføre akkurat samme show, om ikke enda bedre. Spydighetene og sleivsparkene kommer til å sitte enda løsere nå som de ikke har noen binding til BBC lenger, tror Osmundsvaag.

Kreativ regissør for «Top Gear», Rowland French, skriver følgende i en mail til arrangøren i Norge:

- De tre programlederne har jobbet ekstremt hardt for å være sikre på at de er bedre enn noen gang. Jeg ser virkelig fram til å se dem gjøre det de er best på, sier Rowland French.