ADVARER MOT KONSERVATIVE KRISTNE: Om deres holdninger skulle styre vårt fredelige samfunn, ville Norge være på linje med land som Saudi-Arabia, Nigeria og Iran der homofile undertrykkes, skriver innleggsforfatter om konservative prester og biskoper. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
ADVARER MOT KONSERVATIVE KRISTNE: Om deres holdninger skulle styre vårt fredelige samfunn, ville Norge være på linje med land som Saudi-Arabia, Nigeria og Iran der homofile undertrykkes, skriver innleggsforfatter om konservative prester og biskoper. Foto: Nina Hansen/DagbladetVis mer

Holdningene kirken formidler om homofile, styrker de konservative muslimske miljøene

Vi husker godt hva som skjedde i 2009, da konservative kristne og muslimske organisasjoner demonstrerte sammen i Oslos gater mot homofiles rettigheter.

Meninger

Den norske kirke ledes av mennesker som mener at deres tro og prinsipper trues av homofiles rettigheter, og som holder fast på at ekteskapet skal reserveres for de heterofile.

Prester og biskoper opplever at kirken ikke er det riktige stedet for to i samme kjønn å gifte seg, da de mener at kjærligheten deres ikke er godkjent av Gud. Noen av disse sliter også med å legge til rette for at barn skal vokse opp i hjem der foreldrerollene ivaretas av to homofile menn eller to homofile kvinner.

Norske religiøse mener at kirkens verdier tråkkes på av det samme demokratiske system og liberale Norge, som homofile nyter godt av. Men om deres holdninger skulle styre vårt fredelige samfunn, ville Norge være på linje med land som Saudi-Arabia, Nigeria og Iran der homofile undertrykkes.

Slike holdninger som den norske kirken formidler, styrker de konservative muslimske miljøene. Islam Net, konservative imamer og moskeer kan slå seg sammen med Kirken, selv om de på ingen måte deler dens verdier, prinsipper og tro.

Vi husker godt hva som skjedde i 2009, da konservative kristne sammen med muslimske organisasjoner demonstrerte i Oslos gater mot homofiles rettigheter. Heldigvis er det lang vei til brutaliteten som bedrives av for eksempel IS i Irak og i Syria, der homofile drepes på bestialske måter. Men den underliggende verdibasen er den samme.

Det gis stort rom for konservative organisasjoner til å kvesse sine skarpe klør.

Jeg forstår at norske politikerne er redde for disse miljøene. Selv om de har mer kontroll på Kirken enn på muslimske miljø, har politikerne lite å stille opp mot de krefter som eksisterer.

Enkelte av de konservative prestene og biskopene strekker ut en hånd til de homofile, og tilbyr at de kan be for oss. Jeg tilbyr det samme tilbake. Gud må avgjøre hvem som trenger det mest.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.