Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Holdt på å dø

QUART (Dagbladet.no): Det gikk hardt for seg når Oslo-bandet Amulet spilte inn plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var et enormt press, både økonomisk, tidsmessig og sosialt. Jeg trodde vi skulle dø, sier Torgny Amdam, vokalist i Amulet, til Dagbladet.no.

Vi treffer han og kollega Lars Rasmussen (gitar) på Caledonien Hotel. Gutta har akkurat stått opp, men er overraskende friske og raske etter normal hard festnatt i Kristiansand. Fjerde august slipper den hardtslående Oslo-kvintetten albumet «Danger! Danger!», sin første skive på storselskapet Sony.

Slåssing

- Det var så jævlig mye å gjøre at jeg fløy på Lars. Faktisk så var det to store kamper den dagen. Seinere ville jeg avlyse en konsert fordi jeg følte presset på å komme meg i studio og få på plass en del vokal. Men jeg fikk resten av bandet i mot meg, fordi det pride å aldri ha avlyst en konsert. Det endte med at jeg for opp og veltet bordet på puben der vi satt. Det var ikke noe særlig, forteller Amdam.

Oppturer og nedturer

I år er det ti år siden Rasmussen og Amdam spilte inn sin første demo etter fire øvinger. Begge føler at neste albumet avslutter en fase i Amulets liv, en slags oppsummering før de går videre, det Rasmussen kaller «del to i en trilogi».

- Vi er et Osloband og har bodd i Oslo hele vårt liv. «Danger! Danger!» er et dokument over oppturer og nedturer i denne byen - om narko, skating, forelskelse og samlivsbrudd, sier Amdam.

- Det er mye reking gatelangs i Oslo i disse låtene, fortsetter Rasmussen.

Planer

«Danger! Danger!» er Amulet i et mer emosjonelt hjørne musikalsk, enn på den kritikeroste «Freedom Fighters». - Vi kunne ikke gjøre det samme om igjen. Det ville skjendet «Freedom Fighters», og det ville skjendet «Danger! Danger!», sier Amdam.

Og nå når maskineriet og infrastrukturen som finnes i et stort plateselskap legger mer til rette for bevegelse i butikkhyllene?

- Det hadde vært fint å selge skiver. Vi er ikke snobber som heller sturer i kunsthjørnet enn å kommunisere med folk. Men det er klart. Vi er jo ikke Turboneger, heller.

DESPERAT Slåssing, frustrasjoner og press var en del av Amulets plateinnspilling.