Iron Maiden med ny plate:

Holdt plata hemmelig

I et eksklusivt intervju med Dagbladet forteller Bruce Dickinson hvorfor det tok ett år før han turte å høre på det nye albumet.

NYTT ALBUM: Bruce Dickinson og Iron Maiden er endelig klar med ny plate. Denne har ligget på vent i to år. Foto: Scanpix
NYTT ALBUM: Bruce Dickinson og Iron Maiden er endelig klar med ny plate. Denne har ligget på vent i to år. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Beklager alt styret, det er så mange ringvirkninger av denne pandemien at ting går ikke alltid helt som planlagt, melder Bruce Dickinson fra hjemmekontoret i Chiswick, London.

På grunn av logistikktrøbbel er vårt møte med Dickinson flyttet fra et København-hotell til en sprakete zoom-linje. Kanskje mer typisk for tiden vi lever i akkurat nå enn noe annet. Bruce lar likevel ikke tekniske utfordringer stå i veien for entusiasmen.

På fredag slipper nemlig Iron Maiden sitt 17. studioalbum, kalt «Senjutsu». Noe den 63 år gamle sangeren åpenbart har sett fram til.

- Vi spilte faktisk inn plata mellom to turnéetapper i 2019. Egentlig skulle den ha kommet ut etter siste runde av «Legacy of the Beast»-turneen i 2020, men vi vet alle at slik ble det ikke.

Denne måneden er det seks år siden Iron Maiden ga ut ny musikk, men i juli slapp det verdenskjente bandet en ny single, «The Writings On the Wall» - til en femmer på terningen i Dagbladet.

Det fikk fansen til å spekulere i om det kom noe mer, og det skulle ikke ta lang tid før gruppa annonserte et flunkende nytt album.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer