Hole-ordfører forlot møte om 22. juli-minnesmerke i protest

- Veldig skuffa.

Ordføreren i Hole, Per Berger, forlot onsdag formannskapsmøtet i protest, skriver NRK.

Berger forlot møtet under den første pausen, etter at politikerne nektet å støtte naboene foran rettssaken om minnestedet på Sørbråten.

Til Aftenposten sier ordføreren at han ikke orket å fortsette møtet etter den beslutningen som ble tatt.

- Veldig skuffa - Noen kan oppfatte det som protest. Men jeg ble først og fremst veldig skuffa, sier han til avisa.

Hole-ordføreren har ifølge NTB sagt at han ønsker å støtte naboene med 100 000 kroner i den kommende rettssaken mot staten.

I formannskapsmøtet gikk flertallet mot å bevilge pengene. Mange av politikerne argumenteter for at saken er prinsipiell, og at kommunen ikke skal støtte velforeningen i en slik sak.

Før Berger forlot møtet i skuffelse, anket han avgjørelsen i formannskapet. Han ønsker at kommunestyret skal behandle saken, skriver NTB.

Omstridt Det planlagte minnestedet på Sørbråten i Hole kommune har vært omstridt helt siden vinnerutkastet til kunstnerisk utforming ble annonsert.

Naboene i området, som var blant dem som reddet flere av de traumatiserte ungdommene på flukt fra Utøya 22. juli, reagerte sterkt på kunstverket som skulle være som et varig sår i naturen.

En rapport har også vist at minnestedet vil skape sterke psykiske belastninger for dem som bor rett ved.

Likevel ble det i mars kjent at regjeringen gir klarsignal for at det omstridte minnestedet på Sørbråten innen 2017, og naboene i velforeningen på Utstranda i Hole som har engasjert Harald Stabell som advokat, har varslet søksmål mot staten.

Dagbladets politiske redaktør, Geir Ramnefjell, er blant dem som mener at minnestedet må oppføres.

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Per Berger, foreløpig uten hell.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram