Holger Nielsen ligger for døden

P3-sjef Håkon Moslet tar livet av flere av kanalens storheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NRK Petres flaggskip Holger Nielsens metode, Kaliber og Karate legges ned fra september. I stedet kommer rene musikkflater store deler av hverdagene.

- Det ligger i Petres natur å gjøre store forandringer. Og i motsetning til alle andre radiolyttere, vil Petre-lytterne gjerne at det skal komme endringer, sier kanalens musikksjef, Håkon Moslet, til NRKs egne nettsider.

Musikkmisjonen kuttes til to timer og skal sendes fra 18 til 20. De to påfølgende timene skal blant andre Harald Are Lund, Pyro og DJ Sunshine ha ansvaret for. Helgesendingene National Rap Show og DJ Abstract fortsetter som før.

Petres «Grand Old Lady», Marit Karlsen, forlater imidlertid kanalen. Dermed er Harald Are Lund, sammen med DJ-ene Tommy Tee og Abstract, de eneste gjenværende fra den opprinnelige musikkredaksjonen fra oktober 1993.

- Musikken på dagflatene kommer til å bli mer allmenn. Vi erkjenner at Petre er NRKs ungdomsradio, og ikke en nisje-kanal f or dem som er spesielt interessert i musikk, sier Moslet.

Han bedyrer likevel at Petre-mottoet om å ha «oppdragende effekt», det vil si å spille musikk folk ikke helt visste de likte, skal bestå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer