Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hollywood- Judas

Judas Priest-vokalist Rippers liv er skapt for filmen. Det har Hollywood forstått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I «Rock Star» spiller Mark Wahlberg vokalisten i coverbandet han dannet til ære for heltene i bandet Steel Dragon. Men skjebnen vil ha det slik at Wahlberg ender opp som vokalist i virkelige Steel Dragons.

Folka bak «Rock Star» har basert handlingen i filmen på en New York Times-artikkel om Tim «Ripper» Owens. Han var vokalist i et Judas Priest-coverband, men endte opp med å ta over mikrofon-jobben hos heavy-legendene.

Normal

Men mens filmversjonen fyker rundt på motorsykkel og vraker hotellrom, er Ripper roligheten sjøl. Han spiller golf, bor fortsatt i hjembyen i Ohio og henger ut med gamle venner og familien.

- Jeg tror det ville vært mer interessant hvis de hadde fortalt den rette historien, fordi det handler om en normal person og ikke rock\'n\'roll-klisjeene om sex og dop. Hva er bedre enn en type som bor i samme by der han vokste opp, har de samme vennene og faktisk er gift, sier Ripper til musikkmagasinet Rolling Stone.

Ripper har hylt for Judas Priest siden 1996. Deres siste album «Demolition» har virkelig manifestert Rippers posisjon i bandet.

- Albumet er skrevet for min stemme, sier en stolt Ripper.

Lær og kjettinger

«Demolition» er produsert av gitaristen Glenn Tipton. Han har vært medlem av det britiske bandet siden 1974, og har vært med på det meste innen rock\'n\'roll. Priest blandet Black Sabbath med Led Zeppelin, kledte seg i lær og kjettinger og frontet den nye britiske heavybølgen sammen med andre storheter som Iron Maiden, Motörhead og Saxon.

Det er lenge siden Priest var svære, men Tipton har det fortsatt gøy.

- Det var moro å lage «Demolition». Ripper bringer nytt blod inn i bandet og det ser du på scenen. Han elsker å opptre for publikum, sier Tipton.

Judas Priest spiller på Rockefeller i kveld.

Hele Norges coronakart