Hollywood-barna tar over

LOS ANGELES (Dagbladet): Kate og Oliver Hudson gjør som mamma Goldie Hawn. Colin Hanks, sønnen til Oscar-vinneren Tom Hanks, følger også i pappas fotspor. Hollywood-stjernenes barn er blant de unge talentene som er i ferd med å ta over Hollywood.

Bruce Willis byttes ut med Josh Hartnett, og Mel Gibson får konkurranse mot Chris Klein. En ny generasjon er i ferd med å ta over Hollywood, og flere av arvtakerne som vil prege filmlerretene de neste åra er sønner eller døtre av verdens mest kjente skuespillere.

Ekte vare

- Mamma er min store inspirasjon, sier Kate Hudson (22), mens Colin Hanks (25) medgir at pappa Tom virket stolt da han ble spurt om råd foran kameraet under innspillingen av tenåringsfilmen «Orange County».

I filmen, som kommer på kino i Norge til våren, har Colin Hanks hovedrollen - og en rekke andre barn av Hollywood-profiler nyter også suksess med filmen - uten hjelp fra mamma eller pappa.

«Orange County» er blant annet regissert av 27 år gamle Jake Kasdan, som er sønn av den kjente manusforfatteren Lawrence Kasdan, George Lucas' høyre hånd både i «Star Wars»-trilogien og «Indiana Jones». Og Colin Hanks spiller mot Schuler Fisk (20), datter av Oscar-nominerte Sissy Spacek og skuespilleren Jack Fisk.

Trives best hjemme

De nye stjernene, som gjerne debuterer i tenåringsfilmer, som nå blir forsøkt parodiert i norgesaktuelle «Not Another Teen Movie», bryter med stereotypen om ung i Hollywood. De er ikke lenger de siste som går hjem fra fest, og trenger heller ikke være de mest sexy og vakre utseendemessig, selv om det selvsagt aldri har vært en ulempe i ungdomsfilmene.

Flere av de nye Hollywood-stjerne er heller ikke å se på de heiteste barene i filmbyen. De er heller hjemme og arbeider.

Eller som Hanks jr. sier det: - Jeg liker best å være hjemme med gode venner.

Bruce Willis' og Demi Moores skuespillerkarrierer er dalende, men de trøster seg kanskje med at døtrene er i ferd med å entre skuespillerarenaen. De to eldste spilte i alle fall mot sin far i «Bandits». Ingen i Hollywood vil være overrasket om stjerneungene kommer til å ha sin store skuespillerdebut i en tenåringsfilm om noen år.

OFRER ALT: Jennifer Love Hewitt (22) brakk fingeren under innspillingen av «Heartbreakers».
KJEKKAS: Heath Ledger (22) ble den nye yndlingen fra Australia etter rollen som Mel Gibsons sønn i «Patrioten». Han er nå aktuell i knallfilmen «Monsters Ball».
AMERICAN BEAUTY: Mena Suvari (23) ble heit i Hollywood etter rollen mot Oscar-vinneren Kevin Spacey.
HAR RINGEN: Elijah Wood (20) har vært i filmbransjen siden han var sju år, og har dominert kinoverdenen med «Ringenes herre».
HOLLYWOOD-BARN: Søskenparet Kate (22) og Oliver (24) Hudson har lagt grunnlaget for en solid filmkarriere. Mamma Goldie Hawn har gitt råd på veien.
I PAPPAS FOTSPOR: Tom Hanks' sønn, Colin (24), har hovedrollen i tenåringskomedien «Orange County», som kommer på kino i Norge i vår. Han er definitivt en skuespiller det er verdt å merke seg.