Hollywood-debuterer med 60 millioner dollar og to Bond-piker

Tommy Wirkola driver ikke med småtteri i sitt amerikanske eventyr.

HOLLYWOOD-DEBUT: I mars 2012 er det verdenspremiere på den norske regissøren Tommy Wirkolas største prosjekt hittil - Hollywood-debuten «Hansel and Gretel: Witch Hunters». 

Foto : Sigurd Fandango/ Dagbladet
HOLLYWOOD-DEBUT: I mars 2012 er det verdenspremiere på den norske regissøren Tommy Wirkolas største prosjekt hittil - Hollywood-debuten «Hansel and Gretel: Witch Hunters». Foto : Sigurd Fandango/ DagbladetVis mer

(Dagbladet): I mars er norske Tommy Wirkolas Hollywood-eventyr klar for det store lerretet, men forventningene til regissørens nye filmprosjekt «Hansel and Gretel: Witch Hunters» eksisterer i stor grad allerede.

Alta-mannen, som tidligere står bak filmer som «Kill Buljo» og «Død snø», har nemlig påtatt seg oppgaven å lage en filmatisert versjon av en voksnere utgave av søskenparet Hansel og Gretel, i Norge kalt Hans og Grete, basert på det kjente brødrene Grimm-eventyret. 

«Hansel and Gretel: Witch Hunters»-budsjettet er ifølge Filmweb på hele 60 millioner dollar, og går med det inn i norsk filmhistorie som det største budsjettet en norsk regissør har jobbet med - noensinne.

Hollywood-team I det som er Wirkolas største filmprosjekt hittil, er det Jeremy Renner («Mission Impossible - Ghost Protocol», «The Town», «The Bourne Legacy» og Bond-piken Gemma Arterton («Quantum of Solace») som gir Hans og Grete et ansikt.

Arterton er imidlertid ikke den eneste på rollelista som kan skryte av å tidligere ha figurert som Bond-pike. Famke Janssen («Golden Eye») vil nemlig også ha en rolle i filmen. Peter Stormare og Ingrid Bolsø Berdal er også med når Wirkola Hollywood-debuterer.

Produsentene på laget er ingen ringere enn moromennene Will Ferrell og Adam McKay. Mens Ferrell har spilt i komedier som «Step Brothers» og «The Anchorman», er McKay skribenten bak disse filmene.

- Frastøtende og skremmende I helgen ble filmens første bildet offentliggjort. Bildet viser en skinnkledd og bevæpnet versjon av Hansel (Renner) og Gretel (Arterton), 15 år etter de rømte fra den onde heksa i pepperkakehuset.

Nå er de voksne, hevngjerrige dusørjegere, med hekser som spesialfelt.

- Du ser en serie tilbakeblikk på deres opplevelse av å drepe den første heksa, som er strålende. Pepperkakehuset og heksene er virkelig frastøtende og ganske skremmende, sier Arterton i et intervju med EW.

HANSEL: I Wirkolas Hans og Grete-versjon, er det Jeremy Renner som spiller Hansel. Foto: Stella Pictures
HANSEL: I Wirkolas Hans og Grete-versjon, er det Jeremy Renner som spiller Hansel. Foto: Stella Pictures Vis mer

Arterton avslører at filmen er veldig, veldig mørk, blodtørstig, og at den inneholder mye banning. 

- Det gir en slags Tarantino-følelse egentlig, sier hun.

- Viktig med sårbarhet Men til tross for blod, banning og gørr - i det som er blitt kjent Wirkola-stil - lover Arterton at det blir et par følsomme øyeblikk også.

- Jeremy og jeg fant de øyeblikkene hvor vi viste den sårbare siden av dem i manus. Ofte i actionfilmer er folk redde for å ta det med. Jeg tror det var viktig, sier filmstjerna.

Ifølge Entertainment Weekly vil den offisielle traileren være tilgjengelig i løpet av uka.

GRETEL: Gemma Arterton gir en 15 år eldre versjon av brødrene Grimm-karakteren Gretel et ansikt. Foto: Stella Pictures
GRETEL: Gemma Arterton gir en 15 år eldre versjon av brødrene Grimm-karakteren Gretel et ansikt. Foto: Stella Pictures Vis mer