Hollywood-debuterer med 60 millioner dollar og to Bond-piker

Tommy Wirkola driver ikke med småtteri i sitt amerikanske eventyr.

HOLLYWOOD-DEBUT: I mars 2012 er det verdenspremiere på den norske regissøren Tommy Wirkolas største prosjekt hittil - Hollywood-debuten «Hansel and Gretel: Witch Hunters». 

Foto : Sigurd Fandango/ Dagbladet
HOLLYWOOD-DEBUT: I mars 2012 er det verdenspremiere på den norske regissøren Tommy Wirkolas største prosjekt hittil - Hollywood-debuten «Hansel and Gretel: Witch Hunters». Foto : Sigurd Fandango/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mars er norske Tommy Wirkolas Hollywood-eventyr klar for det store lerretet, men forventningene til regissørens nye filmprosjekt «Hansel and Gretel: Witch Hunters» eksisterer i stor grad allerede.

Alta-mannen, som tidligere står bak filmer som «Kill Buljo» og «Død snø», har nemlig påtatt seg oppgaven å lage en filmatisert versjon av en voksnere utgave av søskenparet Hansel og Gretel, i Norge kalt Hans og Grete, basert på det kjente brødrene Grimm-eventyret. 

«Hansel and Gretel: Witch Hunters»-budsjettet er ifølge Filmweb på hele 60 millioner dollar, og går med det inn i norsk filmhistorie som det største budsjettet en norsk regissør har jobbet med - noensinne.

Hollywood-team I det som er Wirkolas største filmprosjekt hittil, er det Jeremy Renner («Mission Impossible - Ghost Protocol», «The Town», «The Bourne Legacy» og Bond-piken Gemma Arterton («Quantum of Solace») som gir Hans og Grete et ansikt.

Arterton er imidlertid ikke den eneste på rollelista som kan skryte av å tidligere ha figurert som Bond-pike. Famke Janssen («Golden Eye») vil nemlig også ha en rolle i filmen. Peter Stormare og Ingrid Bolsø Berdal er også med når Wirkola Hollywood-debuterer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer