Hollywood-drama med geografi-blemme fra Norge

«The Danish Girl»-scene får oppmerksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den mye omtalte filmen «The Danish Girl», som har premiere her til lands denne uka, kan stikke av med hele fire Oscar-statuetter når prisutdelingen går av stabelen senere denne måneden.

Forventningene til filmen, som har et budsjett på hele 15 millioner dollar, er dermed store. 

«The Danish Girl», hvor handlingen er lagt til Danmark, har allerede hatt premiere en rekke steder i utlandet, og nå har årvåkne publikumgjengere bitt seg merke i spesielt én scene helt mot slutten av filmen.

Oppdaget blemma Ifølge danske Ekstra Bladet har flere tatt til sosiale medier, deriblant nettsamfunnet Reddit, angående scena hvor filmens kvinnelige hovedrolle, Gerda, portrettert av Alicia Vikander, kikker utover det som skal forestille Vejle Fjord i Østjylland i Danmark. 

I bakgrunnen skimtes et stort fjell med snø på toppen - og dersom man kjenner til området, vet en at dette fjellet rett og slett ikke eksisterer - i alle fall ikke ved Vejle Fjord.

En bruker på Reddit skriver at han var på kino forleden dag, og at flere i salen ble oppmerksom på blemma umiddelbart.

- Det var en utmerket film. Den avsluttende scenen med «Vejle Fjor» fikk imidlertid flere til å trekke på smilebåndet.

Spilt inn i Norge Overfor Ekstra Bladet innrømmer direktøren i Copenhagen Film Fund, Thomas Gammeltoft, at den siste scena ikke er spilt inn i Østjylland, og at regissøren for filmen, Tom Hooper har tatt seg en kunstnerisk frihet.

- Han har lov til dette. Vi gjorde det vi kunne for at han ikke skulle ta den beslutningen, men han gjorde det likevel. 

Han forteller samtidig at den aktuelle scena faktisk er spilt inn i Norge, men utdyper ikke hvor.

Ifølge filmdatabasen IMDB står imidlertid både Vigra i Møre og Romsdal, samt Mannen i Romsdalen oppført som loactions for innspilling til filmen. 

En sensasjon Filmen dreier seg om danske Lili Elbe, født Einar Wegner, som var den første i verden som fikk kjønnskorrigerende kirurgi.

I 1904, da fortsatt under navnet Einar Magnus, giftet hun seg med den danske kunstneren Gerda Gottlieb. De to flyttet til Paris, hvor Elbe ofte stod modell for konas malerier - i kvinneklær.

Det var tydelig at den dette falt i god jord, ettersom de i offentligheten begynte å presentere Elbe i som Wegeners søster. Seinere stod hun fram som transperson, noe som medførte at paret skilte seg. 

Hun var en sensasjon i både Danmark og Tyskland. Tre måneder etter sin siste operasjon gikk hun imidlertid bort, og døde trolig av infeksjonsskader. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer