Hollywood forventet en solid hit med «Jurassic World». De hadde neppe sett for seg dette

Slo verdensrekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Så vet vi det: 65 millioner år etter at et asteroidenedslag tok knekken på dem, kan dinosaurer fortsatt hamle opp med såvel trollmenn som råkjørere og superhelter. Hvertfall i kinoenes billettluker.

«Jurassic World», den fjerde filmen i Steven Spielberg-serien om den dårlige ideen det er å klone fram fortidsmonstere til fornøyelsesparkformål, spilte på verdensbasis inn over 511 millioner dollar i helga - det er ny verdensrekord med solid margin.

Slo Harry Den forrige rekorden ble satt med den siste «Harry Potter»-filmen, som raket inn 483 millioner dollar i sin premierehelg i juli 2011, ifølge kinostatistikknettstedet Box Office Mojo. I USA alene er det den nest beste åpningen i historien, bare slått av den første «Avengers»-filmen, som kom i 2012.

Filmen skriver dessuten seg inn i historien som det tradisjonsrike filmstudioet Universals største internasjonale hit noensinne, med bedre inntjening utenfor USA enn «Furious 7», som kom i april.

Bra jobba av den 38 år gamle regissøren Colin Trevorrow, som fikk muligheten til å prøve seg på den populære dinosaurfranchisen på forholdsvis spedt grunnlag - han er tidligere mest kjent for indiekomedien «Safety Not Guaranteed», som ble laget for under en million dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.