Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hollywood frister med drøyere trailere

Sexkomediene jubler for frislipp.

(Dagbladet.no): For bare få år siden var det et poeng for filmselskapene å klippe sammen trailere uten å overdrive volds- og sexscenene i filmen. Målet var å få vist traileren i forkant av kinovisninger uten høye aldersgrenser.

Men Hollywood har for lengst forstått hvor viktig trailerne har blitt for å skape forventninger blant nettbrukerne.

Derfor har det blitt mer vanlig å lage usensurerte trailere. Det er noen filmskapere glade for, mens andre føler filmene blir feil markedsført.

Ble voldsorgie

I fjor ble for eksempel Paramount Vantage kritisert for å ha klippet sammen en trailer som overdrev fokuset på de voldsomme og blodige actionscenene i «No Country for Old Men».

For selv om det er til dels grov vold i filmen, er den er også en ettertenksom og beksvart humoristisk affære - noe det var vanskelig å skjønne ut fra traileren.

Oftest er imidlertid de usensurerte trailerne - såkalte red band-trailere - med på å gi et mer korrekt bilde av filmen. Webtraileren for «Beowulf» inneholdt for eksempel klipp av en naken og gullforgylt Angelina Jolie, som i filmen. Dette var med på å gi mye oppmerksomhet.

I kinoversjonen av traileren var nakenscenen derimot klippet bort.

Forsøker usensurert

Størst nytte av de usensurerte trailere har kanskje komedieskaperne hatt. Produsent og regissør Judd Apatow er trolig det fremste eksemplet - han nøt stor suksess med både «Knocked Up» og «Superbad» i fjor, og begge ble markedsført med red band-trailere. 2008 ser ut til å bli et like produktivt år.

Den første og sensurerte traileren til «Forgetting Sarah Marshall» kom i desember og lykkes ikke med å bli noen stor snakkis. Den nye og usensurerte versjonen underslår imidlertid ikke at dette kommer til å bli en film med mye sexhumor, men det kommer vel ikke som noen overraskelse for kjennere av Apatows tidligere arbeid.

For kjennerne er det kanskje heller ikke noen overraskelse at Jason Segel gjentar sin signaturrolle som hjertevarm stalker - en rolle han også har hatt tidligere i tv-seriene «Undeclared» og «Freaks and Geeks».

Filmen blir også den britiske komikeren Russell Brands første store filmrolle i USA, og Kristen Bells første komedieoppdrag etter «Veronica Mars».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media