Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hollywood har klokkertro på «Trolljegeren»- regissørens neste grøsser

André Øvredal på prestisjetunge The Black List.

TRAVEL MANN: André Øvredal har vært en opptatt mann etter den internasjonale suksessen med «Trolljegeren». Nå får hans kommende engelskspråklige thriller verdifull backing fra kolleger i Hollywood. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
TRAVEL MANN: André Øvredal har vært en opptatt mann etter den internasjonale suksessen med «Trolljegeren». Nå får hans kommende engelskspråklige thriller verdifull backing fra kolleger i Hollywood. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

(Filter): Det er blitt en årlig Hollywood-tradisjon: Hvert år i desember slippes The Black List, listen over de beste uproduserte manuskriptene som sirkulerer i filmbyen.

Over 250 produsenter og studiofolk er med å stemme på manusene, og i tidligere år har filmer som «The Social Network», «Kongens tale» og «Slumdog Millionaire» figurert på prestisjelisten. I går ble The Black List 2013 sluppet, og her finner vi også et norsk innslag.

Sammenlikner med «Se7en» «The Autopsy of Jane Doe», som skal regisseres av André Øvredal («Trolljegeren»), er nemlig med - og befinner seg dermed i selskap med «American Sniper» (som skal spilles inn med Bradley Cooper og Clint Eastwood i ledende roller) og «Holland, Michigan» som skal regisseres av Errol Morris.

«The Autopsy of Jane Doe» utspiller seg rundt en familieeid gravlund i en liten by der både far og sønn lever av å obdusere.

En dag får de et kvinnelik på bordet, Jane Doe. Hun er drept under mystiske omstendigheter.

Idet de to gyver løs på liket i forsøket på å finne ut hvem hun er og hvordan hun døde, oppdager de en rekke stadig mer bisarre ledetråder — som samlet åpner døra til fryktelige hemmeligheter.

- Manuset var helt fascinerende å lese, det minnet meg nesten litt om «Se7en». Du virkelig klør etter å finne ut hva i all verden som har foregått, har André Øvredal tidligere fortalt til Filter.

Spilles inn i vinter
Manuset til «The Autopsy of Jane Doe» er skrevet av Ian Goldberg og Richard Naing, og innspillingen går i gang i løpet av vinteren.

-  At filmen er kommet med på The Black List betyr mest for forfatternes karrierer, men listen er også med på å legitimere prosjektet internt i Hollywood. Det gir trygghet på at manuset har den kvaliteten vi også føler at det har, sier Øvredal til Filter.

Akkurat nå jobber Øvredal og hans produsenter med å finne rette skuespillere til filmen.

- Vi har diskusjoner med skuespillere hele tiden. Jeg aner ikke når dette er i boks, men det er ikke veldig stress for vår del. Vi lager filmen når vi er klare.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Filtermagasin.no - Norges beste film- og tv-blogg.